Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Myší trus, plíseň a zašlá špína v jídelně! Majiteli hrozí pokuta 50 milionů

Autor: ČTK, dv - 
10. června 2015
15:40

Státní veterinární správa zkontrolovala tři a půl tisíce českých jídelen. Jednu nich musela zavřít, „jíst z podlahy“ se tady vážně nedalo!

Při kontrole provedené minulý týden ve Středočeském kraji v České hospodě v Domašíně u Vlašimi našli veterinární lékaři ve skladu potravin myší trus na podlaze a na stole. V provozovně byla zašlá špína, na mycím dřezu plíseň, v lednici na jídle rostla plíseň.

„K přípravě pokrmů byla používána neoznačená vejce,“ popsal mluvčí SVS Petr Pejchal, veterináři jich 102 zajistili. Tomuto provozovateli ze zákona hrozí až 50milionová pokuta. Státní zemědělská a potravinářská inspekce následně restauraci zavřela.

Porušování hygieny ve vietnamské restauraci v Plzni. Archivní foto Porušování hygieny ve vietnamské restauraci v Plzni. Archivní foto | Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Od začátku letošního roku Státní veterinární správa objevila pochybení v šestině ze 3500 zkontrolovaných jídelen a restaurací. V pětině případů šlo o prohřešky spočívající v chybějících nebo neprůkazných průvodních dokumentech potravin, následovaly prohřešky ve značení potravin (15 procent).

Desetina chyb spočívala v prošlém datu použitelnosti jídla a v desetině případů šlo o nesprávné skladování surovin a potravin.

Podívejte se na galerie nejhorších objevů v českých restauracích! Jen pro silné žaludky.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zauber ( 10. června 2015 19:53 )

Silné žaludky a kvalitní zdraví přeji všem konzumentům "kvalitní" kuchyně našich velmi drahých a prý pracovitých Vietnamců.

tgbg ( 10. června 2015 16:48 )

Jednu z nich museli zavřít!!!Za vlády komunistických zločinců takto vypadaly ty nejlepší!!!A místo jídla jedovaté sr*čky, které by nežrali ani potkáni.

zlymikes ( 10. června 2015 16:42 )

Vypomáhal jsem v hotelu na okraji Prahy Zbraslav, no v hotelu - restaurace ji,ale zbytek včetně kuchyně asi to samé co na těch fotkách. Podstatu jsem pochopil-kuchyni šéfoval východňár

Zobrazit celou diskusi