Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policista, který napadl černošskou dívku v Dallasu: Dal výpověď!

Fotografie
Policejní brutalita v Americe  (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
10. června 2015
08:17

Texaský policista, který koncem minulého týdne se zbraní v ruce a s použitím násilí řešil spory na plovárně v Dallasu, v úterý odešel z policejních služeb. Oznámilo to velitelství policejní stanice na dallaském předměstí McKinney. Jednačtyřicetiletý poddůstojník Eric Casebolt údajně odešel od policie na vlastní žádost.

Pobouření vyvolal v minulých dnech v USA videozáznam policejního zásahu, při němž Casebolt řešil spor mezi návštěvníky místní plovárny. Bělošský policista přitom vytáhl na mladistvé černochy zbraň a patnáctiletou Dajerrii Bectonovou dokonce povalil na zem a klečel na ní. Podle mnohých jednal nepřiměřeně a krátce po incidentu byl dočasně postaven mimo službu.

Šéf policistů v McKinney na úterní tiskové konferenci označil Caseboltovo jednání za neomluvitelné. „Náš výcvik ani naše policejní praxe nic podobného nepřipouštějí. Přišel řešit násilnosti a sám se jich dopustil,“ uvedl velitel Greg Conley. Dodal, že vyšetřování případu pokračuje.

Napadení mladé černošky vyvolalo v Dallasu napětí. V pondělí v McKinney demonstrovalo téměř tisíc Afroameričanů s plakáty „Barva mé kůže není zločinem“ a „Nedupejte na naše děti“. Místní aktivisté požadují, aby se případem zabývalo americké ministerstvo spravedlnosti.

Casebolt vinu popírá a tvrdí, že dostává výhrůžné dopisy. Zdržuje se na místě, které jeho advokáti novinářům odmítají prozradit.

Video  Policejní brutalita v Americe  - Reuters, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

mrdlafka ( 10. června 2015 11:56 )

kopnout pořádně do varlat by potřebovali oba

mrdlafka ( 10. června 2015 09:49 )

jak on jí furt tahal, tak se mi zdálo že jí chce vomakat a nejraději by do ní zabořil ptáka

simeon ( 10. června 2015 09:48 )

jj... takový jako 666provas nejvíc řvou že se nikdo nekoná když jim někdo šlápne na kuří oko. Represivní složky jsou dobré jen když jde o hájení mých práv Časem tu díky takovým kritikům budou policajti jak v Demolitionman - nejsme cvičení na zásah, umíme jen domlouvat a říct zostřené a výhružné "nebo..."

jana999 ( 10. června 2015 09:44 )

no měli by bílý zase vyvěsit plakáty, že černá barva nezaručuje beztrestnost a že nemusí dodržovat zákony

Zobrazit celou diskusi