Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chata, kde uhořela učitelka a žák, nebyla zkolaudovaná: Policisté hledají viníka

Autor: ČTK - 
9. června 2015
11:10

Rekreační objekt v Kněžmostu na Mladoboleslavsku, kde v noci ze čtvrtka na pátek uhořeli dva lidé, nebyl zkolaudován. Podle vedoucí stavebního úřadu v Kněžmostu Marie Koudelkové byl objekt nově postavený a investor zatím nezažádal o kolaudaci. To je také předmětem šetření policie, řekla mluvčí mladoboleslavské policie Lenka Sikorová. 

Ve středisku u Drhlenského rybníka byli minulý týden ubytováni studenti ze sklářské školy v Železném Brodě, v Českém ráji byli na školním výletě. 

„Objekt zkolaudován opravdu nebyl, oni to teprve vyřizovali. Asi nikdo nepočítal s tím, že se něco takového stane, ale de facto tam ještě neměli ubytovávat, když to neměli zkolaudované,“ řekla ČTK Koudelková.

Ve středisku hořely dvě hlavní budovy v areálu s chatkami. O život přišli učitelka a bývalý student. Hasiči evakuovali zhruba tři desítky lidí, většinou studentů. Tři lidé skončili se zraněním v nemocnici. Policie už podle Sikorové zahájila úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Pachateli hrozí v případě prokázaní viny dva roky až osm let vězení. 

Nikdo ze studentů ani dospělých nebyl podle policistů pod vlivem alkoholu. V těchto dnech pokračují výslechy všech zúčastněných. „Nařízená soudní pitva potvrdila, že torza těl patřila muži a ženě, nicméně bližší informace přinesou až výsledky odborných expertiz,“ řekla Sikorová.

Termín výsledků expertiz odhaduje v řádech týdnů až měsíců. Přibližnou škodu na objektu policie vyčíslila na 4,5 milionu korun. Mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík dnes ČTK řekl, že příčina požáru se stále vyšetřuje.

bandour ( 9. června 2015 13:45 )

chudák kluk, to ho ten sex přišel draho

valdom_hayzle ( 9. června 2015 12:51 )

Celá chata opilých pseudostudentů utržených ze řetězu, a teď budou hledat viníka v chybějícím razítku. Taky je možné že je do chaty ani nikdo nezval, ale po vzoru squatterů si ji na víkend zabrali sami

cilek ( 9. června 2015 11:50 )

To, že chata nebyla zkolaudovaná, ještě nemusí znamenat, že to bylo příčinou požáru. Nebo jsou někde k dispozici informace, že ano?

fandimhokeji1 ( 9. června 2015 11:41 )

Doktor medicíny?????Spíš hlouposti. Nikdo žádný alkohol nepil a i kdyby: Co to má s tím společného? Chata nebyla zkolaudovaná....TEČKA. Není o čem jednat. Každý chce dnes za každou cenu vydělávat a to bez ohledu na bezpečnost lidí a dokonce dětí. To je neomluvitelné.

doktormediciny ( 9. června 2015 11:33 )

Cela kausaq ma vic otaznikun a vykřičniku.Ono snad by mladež do 18 neměla pit alkohol... V ramci školniho zaměstbnani tak to už vubec ne..

Zobrazit celou diskusi