Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tramvajačka, která se hádala na pohřbu Bartošové, žaluje chirurgy: Přemluvili mě ke změně pohlaví!

Autor: dce - 
9. června 2015
16:10

Sedmačtyřicetiletá Diana Polyaková žaluje několik lékařů kvůli změně svého pohlaví. Žádá 17 milionů korun za to, že jí, ještě když byla muž, lékaři změnu doporučili. Jenže když bylo vše nenávratně přeoperováno, Diana zjistila, že jako žena šťastná není! Blesk zaznamenal, jak o depresích mluvila už na pohřbu Ivety Bartošové.

Tramvaják Gabriel (jak se Diana jako muž jmenovala) se v roce 2004 zamiloval do muže, a protože doposud míval vztahy se ženami, zašel radši k lékaři. Nakonec skončil u sexuologa Petra Weisse, který mu diagnostikoval transsexualitu. A z Gabriela se tak měla stát Diana. V roce 2006 byla komisí schválena operace vedoucí ke změně pohlaví.

Jenže hned po operaci – teď už Diana – tušila, že něco není v pořádku. „Až když jsem proplula na druhý břeh, zjistila jsem, že transsexuál nejsem,“ vysvětluje. Ve svém těle se necítila dobře. „Transsexuálové se od malička líčí, jsou to ženské duše v mužském těle a trápí se v něm. Já jsem se ale nikdy v mužském těle netrápil,“ řekla serveru Aktuálně.cz Polyaková.

Diana tvrdí, že k operaci ji vlastně přinutili lékaři – diagnózu jim prostě věřila. „O diagnóze nebylo od počátku žádných pochyb, a to ani na straně zkušených sexuologů,“ prohlásila Všeobecná fakultní nemocnice, kde pracuje i Weiss. On sám se k případu odmítl vyjádřit. "Nemůžu, probíhá soud," řekl Blesk.cz.

Jenže v dotaznících ke změně pohlaví byla i formulace „snížená validita odpovědí“, což znamená, že Gabriel tehdy lhal, to mu ale nikdo neřekl. Diana teď trpí depresemi, rozvinula se u ní smíšená porucha osobnosti. V důsledku toho přišla o práci a skončila v invalidním důchodu.

U soudu žádá 6,5 milionu za ušlý zisk v zaměstnání až do doby, kdy by šla do důchodu, zbylých deset a půl milionu požaduje jako odškodné. Diana kvůli své proměně podstoupila řadu operací, některé platila pojišťovna, jiné, jako prsní implantáty nebo laserové odstranění vousů, si musela zaplatit sama. Topí se teď tedy v dluzích.

Žalobu podala už před šesti lety, byla ale zamítnuta. Po odvolání nyní čeká na rozsudek, který by mohl padnout tento týden.

Dianu mohou čtenáři Blesk.cz znát i z pohřbu Ivety Bartošové, kde se dostala doprostřed hádky fanoušků. Už zde prohlašuje, že má deprese – podívejte se na video:

Video Když pohřbívali Ivetu, venku se hádaly tábory fanoušků! - Ladislav Bína, Blesk.cz
Video se připravuje ...

gabreta ( 11. června 2015 21:22 )

Spokojenost se změnou, ti člověk samozřejmě fakt upřímně přeje. Ale mít nějaký pocity, nechat se předělat a pak si to rozmyslet a chtít žalovat doktory? To se mi zdá hodně přitažený za vlasy. Nejspíš má teď dotyčný(á) pocit, že peníze by ji uspokojily!!

vosavopruz ( 11. června 2015 21:22 )

co já na to,já změnit pohlaví tak vypadám jak Babiš

w.mojko ( 11. června 2015 19:52 )

datelobecny ( 11. června 2015 18:52 )

Máš hezký nohy, Jarko.

jarka99 ( 10. června 2015 09:31 )

No podívejte se vázení . Nehazejte prosím všechny lidi po změně pohlaví do jedno pytle, Já mám po této změně již dvanactým rokem, jsem spokojená a paradoxně pracuji též na pozici řidičky tramvaje u DP Praha. Co vy na to ? soukromeneresti.wbs.cz

Zobrazit celou diskusi