Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zajatý bojovník ISIS: Popravy zajatců jsou v pořádku!

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
8. června 2015
20:43

Přidal se k teroristům a kvůli službě ISIS dokonce zavrhl vlastní rodinu. Při bojích v Sýrii padl kyrgyzský tlumočník radikálů abú Bakr do zajetí. Čínské státní televizi pak popsal, jak to u ISIS chodí. Dokonce hájil popravy.

Reportér se ho zeptal, zda jsou popravy zajatců v pořádku. „Ano. To je taky správně. Máme v naší organizaci zvláštní soudce, kteří jsou odpovědni za rozhodnutí, zda by měl být muž zabit, nebo odsouzen do vězení,“ prohlásil Kyrgyz.

Zabíjíme například heretiky, kteří jsou proti naší náboženské doktríně, protože to jsou kacíři,“ vypověděl zajatec.  Po bojích skončil s dalšími radikály zajatý v Damašku. Tam je ve věznici již rok a půl.

Kvůli službě v řadách teroristů opustil vlastní rodinu. „Jednou mě žádali, abych opustil Egypt, vrátil se domů, založil rodinu a vedl normální život,“ přiznal zajatec. Neposlechl je.

Dokonce mi řekli, že jestli jsem rozhodnut se přidat k extremistické skupině, změní své telefonní číslo, ale já nedal na jejich radu,“ přiznal abú Bakr. Je mu jasné, že příbuzné již nikdy neuvidí.

Video Výslech islámského bojovníka: Popravy zajatců jsou správné! - Blesk TV, Reuters
Video se připravuje ...

fjdksla ( 8. června 2015 22:27 )

Na otázku, jestli jsou popravy zajatců v pořádku, zajatec odpověděl kladně. No, řekl si o to sám.

gabreta ( 8. června 2015 22:23 )

Natočit, utratit a poslat záběry ISIS!

Zobrazit celou diskusi