Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Mladíci zbořili vypůjčené ferrari: Škoda 5 milionů! Kolik je to bude stát?

Autor: lk, jad, dce, rvs - 
3. června 2015
05:03

Luxusní auto skončilo rozbité v poli, řidič i spolujezdec zázrakem přežili. Rozmlácené ferrari za 5 milionů si přitom půjčili. Bylo nepochybně pojištěné. Kolik se za půjčení takové káry platí a na kolik je po nehodě celá tahle „sranda“ vyjde?

„U nás se kauce na toto auto pohybuje ve výši 400 tisíc korun. Tuto částku zákazník skládá buď na účet, nebo podepíše směnku,“ řekla Blesku Aneta Kubovičová z konkurenční půjčovny luxusních aut Dream Cars.

Samotné půjčovné se pohybuje kolem 30 000 Kč. Není to tedy žádná levná záležitost. Ferrari 599 GTB, které zdemolovali dva kickboxeři u Hostivice ve Středočeském kraji, má cenu asi 6,5 milionu s daní, škoda na voze se vyšplhala na několik milionů.

Kde tedy vzali dva mladíci bezmála půl milionu na půjčení tak drahého auta? Navíc s předzvěstí, že s vozem pojedou po nočních silnicích šílenou rychlostí. Je možné, že do půjčovny přišli s nekrytou směnkou? 

Půjčovny luxusních vozů ve smlouvách většinou účtují spoluúčast na škodě mezi 10–20 %, přičemž minimální plnění může začínat na 10 000 a končí zhruba na 150 000 Kč. To ale za předpokladu, že nejste viníkem poškození vozu. Dva mladíci svou kauci tedy pravděpodobně neuvidí.

Škoda několik milionů a pokuta 2000 Kč

Po silnici poblíž Hostivice na Kladensku totiž jeli příliš rychle a pravděpodobně právě proto řidič nezvládl řízení, narazil do několika stromků a vjel až do pole. Nehodu policistům ohlásil na linku 158 projíždějící řidič.

„Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Vyšetřování nehody je již ukončeno. Její příčinou bylo nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Marcela Pučelíková. 

„Policisté pouze zjišťovali, jestli ferrari není kradené a zda řidič není pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Protože ani jedno z toho se nepotvrdilo, kolegové vyřešili událost na místě pokutou 2000 Kč,“ potvrdila Blesk.cz policistka Marcela Pučelíková.

Znáte dva kickboxery, kteří rozsekali luxusní vůz nebo máte jakékoliv jiné informace k nehodě? Napište nám na mail tip@blesk.cz!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině