Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič zemřel po nárazu do zaparkovaných aut, dva mrtví při smrťáku na Znojemsku

Ani v sobotu bohužel nechyběly smrtelné nehody na českých silnicích (ilustrační foto)
Ani v sobotu bohužel nechyběly smrtelné nehody na českých silnicích (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - Jiří Krušina)
Autor: ČTK - 
30. května 2015
18:18

K tragickým nehodám došlo v sobotu na Slovácku a také na Znojemsku. V prvním případě narazil řidič do zaparkovaných aut a zemřel na místě nehody. V druhém se srazila dvě osobní auta na křižovatce a zemřeli dva lidé. U nehody byly i děti.

Osobní automobil narazil dnes odpoledne na okraji obce Bystřice pod Lopeníkem na Slovácku do dvou zaparkovaných vozidel. Řidič srážku nepřežil, řekl ČTK Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Nehoda se stala kolem 15:30. "Škoda Octavia narazila do dvou stojících vozidel. Náraz ji vymrštil na rodinný domek, zastavila se o balkón a spadla zpět na silnici," popsal Žemlička.

Při nehodě na Znojemsku zemřeli dva lidé

Dva lidé zemřeli dnes odpoledne při nehodě u Znojma, další čtyři včetně dětí se podle dostupných informací zranili. Na křižovatce se srazila dvě osobní auta, jedno zřejmě nedalo přednost v jízdě. Příčinu ale zatím vyšetřují kriminalisté. Dopravu v místě havárie řídila policie kyvadlově jedním pruhem, řekla ČTK okresní policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Havárie se stala asi ve 13:30 na křižovatce u vesnice Kasárna. Oběti nehody, šestačtyřicetiletý muž a čtyřiačtyřicetiletá žena z Břeclavska, jely po hlavní silnici spojující Znojmo a Moravské Budějovice. Třetí pasažér nehodu přežil, skončil v nemocnici.

Z vedlejší silnice od Citonic vyjíždělo auto, ve kterém cestovali čtyři lidé z Frýdecka-Místecka. Tři z nich utrpěli zranění. Celkem záchranná služba ošetřila dvě děti a dva muže, které následně transportovala do nemocnice ve Znojmě. "Byli zraněni středně těžce, šlo spíše o povrchová poranění a pohmožděniny, ale vzhledem k mechanismu úrazu nelze stav hodnotit jako lehký," uvedla záchranná služba na svém webu.

Zobrazit celou diskusi