Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trestání dětí je porušení lidských práv! Zatrhnou nám i plácnutí přes zadek?

Trestání dětí je porušení lidských práv! Zatrhnou nám i plácnutí přes zadek?
Trestání dětí je porušení lidských práv! Zatrhnou nám i plácnutí přes zadek?  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK, dce - 
29. května 2015
16:54

Evropskému výboru se nelíbí, že Česko nezakazuje jakékoliv tělesné trestání dětí. Tvrdí, že veškeré násilí na dětech je porušení lidských práv – platí to i pro plácnutí přes zadek?

Asociace na ochranu dětí si stěžovala, že v Belgii, ČR, Francii, Irsku, Itálii, na Kypru a ve Slovinsku chybí „jasný a výslovný zákaz tělesného trestání dětí v rodině, ve školách i jinde“.

Zpráva výboru ovšem také uvádí, že české zákony v tomto kontextu jasně zakazují hrubé násilí na dětech a soudy ho trestají, pokud přesáhne určitou hranici. Chybí však jednoznačný zákaz všech forem tělesných trestů, které mohou ohrozit fyzickou integritu dítěte, jeho důstojnost, rozvoj či duševní zdraví.

Násilí na dětech, včetně tělesného trestání, je významným porušením jejich lidských práv, upozornil dnes výbor. Proto je podle něj třeba odpovídající zákonná ochrana. Rada Evropy má za cíl zákaz tělesných trestů ve všech svých 47 členských zemích.

pravlast ( 30. května 2015 13:10 )

Plácnout dítě přes pr..el je trestné,ale krást děti rodičům nikoho nezajímá,stejně jako multi-imigranti co nám budou vraždit nejen občany,ale i děti a znásilňovat je

ad-ga ( 30. května 2015 07:45 )

"Trestání dětí je porušení jejich práv" a proč taky se neprobírají povinnosti dětí? Co potom z nich vyroste? Hajzli,kteří si nebudou nikoho a ničeho vážit. Dobře mířená rána je lepší jak to dlouho okecávat.

rudyptak48 ( 29. května 2015 20:58 )

Proč zavírat zločince a vrahy? Proč jsou u nás kriminály? Proč je nezrušit? Kdy tohle napadne EU? Nebo snad má EU nějakou vakcínu, která by ze všech lidí udělala hodné otroky?

anka ( 29. května 2015 20:50 )

jo...to by se putinovske propagande hodilo, to ti verim.....zajimave je, ze vsichni co tu rozsiruji putinovskou totalitni propagandu jsou tak plni nenavisti a neucty k cemukoliv....ale kdo muze, tak z toho Ruska utika.

politikus ( 29. května 2015 17:35 )

Bolševicko- fašistická EU je zločinecká organizace! Zlatý V Klaus, ten nás správně varoval, ale lidé budou jako stádo ovcí dál volit pořád dokola eurohujery.

Zobrazit celou diskusi