Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka podala inzerát: Hledám ŽENICHA pro svého SYNA. V zemi, kde je homosexualita na kriminál

Autor: ČTK - 
22. května 2015
12:05

Homosexualita je tam zapovězená, matka mladého indického aktivisty Harishe se toho však nebála. Projevila mateřskou lásku tím, že se pro svého syna snaží najít přes inzerát partnera. Požadavky jsou jasně dané.

V jedněch indických novinách vyšel tento týden inzerát, v němž matka hledá „manžela“ pro svého syna. V Indii je homosexualita stále nelegální a zveřejněný inzerát je první, jehož prostřednictvím se hledá homosexuální partner.

Matka Padma Iyer dala inzerát hledající partnera pro syna Harishe Iyera – bojovníka za lidská práva – do rubriky seznámení v deníku Mid-Day. Podle agentury AFP tak učinila poté, co tři největší deníky v Indii její inzerát odmítly zveřejnit. „Hledám ŽENICHA – 25 až 40 let, dobře situovaného, milovníka zvířat a vegetariána, pro svého SYNA (36), který pracuje pro nevládní organizaci,“ stojí v inzerátu.

Denně v indických novinách vycházejí tisíce inzerátů, které zadávají rodiče hledající partnera či partnerku pro své potomky. Jde o dávnou tradici, kdy sňatky domlouvají rodiny. Harish novinářům řekl, že jeho matka, stejně jako kterákoli jiná, už si dělá starosti s tím, aby mu našla partnera a naplánovala svatbu. „Myslí si, že bych se měl usadit, jak stárnu,“ řekl Harish, který už na inzerát dostal šest odpovědí. „Rodiče mají stejnou starost o budoucnost svých dětí, ať už jsou homosexuální, nebo ne,“ dodal.

Indický Nejvyšší soud v roce 2013 obnovil koloniální zákon zakazující homosexualitu. Tento krok šokoval bojovníky za lidská práva, stejně jako místní komunitu gayů, lesbiček, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). I když ke stíhání za aktivity týkající se vztahů osob stejného pohlaví dochází jen zřídka, komunita gayů si stěžuje, že v sociálně konzervativní Indii čelí vážné diskriminaci a obtěžování ze strany policie.

.666provas. ( 16. srpna 2015 11:08 )

MEGA MAXI TURBO TEPLOMETI,MUSLIMOVÉ ATD....PŘEJI VAM VŠEM AIDS A KRUTOU SMRT V BOLESTECH A DLOUHÉ UMÍRÁNÍ.Tyhle nepovedený lidský zrůdy deviantni by měli být povinně posilany na nucené práce do kamenolomu a tam je vykleštovat! Není nic hnusnejsiho než homosexuál A MUSLIM!

setroseuros ( 22. května 2015 15:49 )

Globalni oteplovani sa nevyhnulo ani Indii.

djaba ( 22. května 2015 12:48 )

 Teplý vegetarián podmínkou - aby neměl také chuť na domácí zvířátka - oslici ,ovečku nebo kozu .

wypierdolony ( 22. května 2015 12:33 )

Tfuj . Cikan a jeste k tomu buzerant

westouw ( 22. května 2015 12:14 )

zpráva jako bejk

Zobrazit celou diskusi