Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Identifikace skončila: Už znají všechny oběti leteckého neštěstí ve Francii!

Autor: ČTK - 
19. května 2015
20:06

Identifikace všech 150 obětí březnové havárie airbusu německé letecké společnosti Germanwings byla dokončena. S odvoláním na identifikační komisi ve Francii to dnes uvedla německá policie. Prokuratura v Marseille mezitím vydala pozůstatky obětí k pohřbení. Experti předpokládali, že identifikace bude trvat dva až čtyři měsíce.

Marseilleské státní zastupitelství díky dokončení identifikace obětí vydalo ostatky rodinám, které je tak nyní mohou pohřbít. Potvrdil to dnes francouzský prokurátor Brice Robin. Úmrtní listy podle něj vystavil starosta francouzského alpského městečka Prads-Haute-Bléone Bernard Bartolini a kopie dostala i mateřská společnost Germanwings Lufthansa. Ta má ostatky přepravit do zemí jejich původu.

Příbuzní obětí byli podle agentury DPA o výsledcích práce komise znovu informováni a potvrzující informace jim byly tlumočeny za přítomnosti psychologů.

Letadlo Airbus A320 na trase z Barcelony do Düsseldorfu se 24. března zřítilo ve francouzských Alpách a v jeho troskách zahynulo všech 150 lidí na palubě, z toho 72 Němců. Vyšetřovatelé tvrdí, že pád zřejmě záměrně způsobil druhý pilot. Ten před zřícením stroje zamkl zevnitř dveře kokpitu a zabránil tak kapitánovi v návratu z toalety.

Teprve sedmadvacetiletý kopilot zříceného airbusu měl podle výsledků vyšetřování psychické problémy včetně depresí, ale v práci se to snažil tajit. Evropské aerolinky po nehodě nařídily, aby byli v kokpitu vždy nejméně dva lidé. Některé společnosti, včetně ČSA a Travel Service, toto pravidlo dodržovaly už dříve.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi