Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechali se cejchovat! Brněnští ochránci zvířat protestovali proti velkochovům

Autor: ČTK, ljš - 
15. května 2015
18:08

Chtějí pomoci zvířatům a udělají proto zjevně cokoli. Asi desítka aktivistů si dnes v centru Brna nechala rozžhaveným železem vypálit na tělo číslo 269. Protestovala tím proti údajnému utrpení hospodářských zvířat zejména ve velkochovech.

Aktivisté byli na náměstí Svobody připevněni řetězy ke kůlu, naháněči je pak odvedli k vypalovači, který jim vypálil žhavým železem číslo a zavřel je do klece. Scéna měla napodobit praktiky, které se údajně dějí ve velkochovech. Jizva aktivistům zůstane na celý život. Podobnou akci uspořádali i před dvěma lety v Praze.

„Pořádáme různé demonstrace, které reagují na různé události. O Vánocích upozorňujeme na týrání kaprů, budeme i na národní hospodářské výstavě,“ řekla jedna z organizátorek akce, Marcela Burkertová z Kolektivu pro zvířata. Akci dnes odpoledne přihlížely desítky lidí.

Podle aktivistů společnost maso, mléčné výrobky a vejce prakticky vnímá jako hotové produkty. Málokdo se údajně skutečně zamyslí nad tím, co výrobku, který leží na pultech, předcházelo. Alternativou má být údajně rostlinná strava, která lidem podle Burkertové více prospívá.

malda512 ( 2. června 2015 14:29 )

TI PITOMCI BY NEPOZNALI TÝRÁNÍ ANI KDYBY VEDLE NÍCH LEŽEL PES A MĚL USEKNUTÝ NOHY. JSOU TO JEN ŠAŠCI CO SE PŘEDVÁDÍ.

zauber ( 16. května 2015 10:17 )

Možná to jsou neškodní idioti, možná feťáci s potřebou svého zviditelnění. Ať tak, či onak, normální lidé to nejsou a ochránci zvířat už vůbec ne.

moiaza ( 16. května 2015 08:24 )

Musím se smát naivní hloupostí. Sami jsou ocejchování od hlavy k patě a protestují proti cejchování. Jen se podívejte na jejich těla. Zvíře má jednu značku, ale jejich tělo připomíná cirkusové šapitó.

naidka ( 16. května 2015 07:50 )

Oni nemají

naidka ( 16. května 2015 07:42 )

Aji nick máš takový veganský pokud ti to vyhovuje a cítíš se dobře a spokojeně, máš můj obdiv. Chce to pevnou vůli, ze zdravotních důvodů to zřejmě není, konzumaci masa povolují a doporučují i nejpřísnější diety.

Zobrazit celou diskusi