Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lenka a Tomáš se narodili ve stejné nemocnici, ve stejný den i rok: Teď se budou brát!

Autor: shp - 
15. května 2015
16:03

Psal se 5. červen 1987 a v nemocnici ve slovenských Topolčianech se narodila dvě krásná miminka, Lenka Petrušová (27) a Tomáš Vaňa (27). Život si pro ně připravil neuvěřitelný osud, který by nenapsali ani hollywoodští scenáristé. O 25 let později se do sebe zamilovali a teď chystají svatbu.

Lenka se narodila o sedmé hodině večerní, Tomáš v ten samý den o dvanáct hodin dříve, v sedm ráno. Více než dvě další dekády o sobě neměli ani ponětí. Chodili do jiných škol, měli odlišné zájmy, spojovali je jen někteří známí, informoval Nový Čas.

Známe se z puberťáckých dob. Poprvé jsme se střetli na diskotéce. Seznámila nás společná kamarádka. Chodili jsme ven jako parta, ale vzájemně jsme si bližší nebyli,“ popsala první společné chvíle Lenka.

Potkal vás stejný nebo podobný osud? Nebo vaše příbuzné či známé? Napište nám na tip@blesk.cz!

Jiskra však přeskočila později. Osud je dal dohromady téměř před dvěma lety. Celých 25 let trvalo, než se cesty obou děťátek propojily. A najednou z toho byla láska jako trám!

Měli jsme každý své životy a dlouholeté partnery. Postupně jsme se s nimi rozešli, ale nikdy by nás nenapadlo, že bychom se dali dohromady. Zpočátku jsme si psali jen na internetu. Tomáš mě stále dobýval, ale já jsem měla státnice a musela jsem se učit. Nakonec jsme začali chodit na kávu,“ popsala Lenka začátky velké lásky.

Když oba zjistili, že se narodili ve stejný den i ve stejné nemocnici, byl to pro ně šok. „Tuto zajímavost jsme zjistili až později. Byli jsme z toho překvapení. Bylo to určitě zajímavé pro naše rodiny a známé. Věříme, že nám to může přinést štěstí,“ těší se Lenka, mladá účetní.

Stejné datum narození jim přineslo stejné charakterní rysy. „Jsme úplně stejní povahově, máme i stejné záliby. Myslíme si, že je to právě datem narození. Nás však spojuje hlavně láska. Víme, že jsme jeden druhému souzení. Stavíme společný dům, plánujeme svatbu i děti,“ uzavřela Lenka.

Stejný případ se odehrál i ve Velké Británii. Dave McDermott (26) a Sophie Coles (26) z britského Wigstonu se narodili 14. března 1989 v rozmezí dvou hodin. Nejenže vyrůstali ve stejném městečku, ale chodili i do stejné školy. Právě tam propukla jejich láska, kterou zpečetí letos po 10 letech randění.

nicnezpravda ( 15. května 2015 16:19 )

 ale ne ve stejné nemocnici Tehdy se možná narodili ještě doma

soorry ( 15. května 2015 16:14 )

Ve stejný den se narodili i Zátopkovi.

Zobrazit celou diskusi