Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putinovi motorkáři hlásí úspěch po tažení Evropou: Přidalo se k nám 3000 jezdců!

Autor: ČTK - 
13. května 2015
17:15

Během nedávné cesty ruských motorkářů z klubu Noční vlci z Moskvy do Berlína, která proběhla od 25. dubna do 9. května, se prý do jejich kolony postupně zapojilo celkem na 3000 jezdců z nejrůznějších evropských zemí.

Na tiskové konferenci v Moskvě to ve středu řekl šéf Nočních vlků Alexander „Chirurg“ Zaldostanov. „Výprava měla zvláštní význam jak pro nás, tak i pro Evropu,“ řekl Zaldostanov, který je v ruských médiích označován za přítele prezidenta Vladimira Putina.

„Čím víc nám házeli klacky pod nohy, tím víc lidí se k nám přidávalo a chtělo nás podpořit. Z patnácti motorkářů se nakonec staly tři tisíce, všichni najednou pak položili věnce k památníku sovětských vojáků v Treptowském parku v Berlíně,“ prohlásil vůdce Nočních vlků.

Noční vlci si cestu do Berlína naplánovali přes Bělorusko, Polsko, Česko, Slovensko a Rakousko. Jízda vyvolala nevoli zejména v Polsku, jehož úřady konvoji zakázaly vjezd do Evropské unie. Výprava tím značně prořídla a omezila se na jednotlivce. Ve všech zemích, jimiž projížděli, se ale k ruským motorkářům průběžně přidávali jejich kolegové z Polska, Česka, Německa, Bulharska, Makedonie a dalších zemí.

Dva členy ruské výpravy německá policie do země nepustila. Německý soud sice následně rozhodnutí zrušil a platnost jejich víz obnovil, motorkáři ale už byli na cestě domů. Zaldostanov dnes oznámil, že Noční vlci podají v Německu žalobu na místní policii s žádostí o náhradu škody.

Sám Zaldostanov slavil výročí konce války v ruském Jekatěrinburgu, protože k vjezdu do EU nedostal vízum. Kolonu Nočních vlků tak vedl jeho zástupce Andrej Bobrovskij. „Svým činem jsme jen chtěli projevit úctu svým dědům a pradědům. Chtěli jsme ukázat, že známe a ctíme naše dějiny,“ řekl na středeční tiskové konferenci Bobrovskij.

 

tgbg ( 14. května 2015 09:18 )

Nikam nedojeli! Prolhaná ruská fašistická verbež lže. Stejně lže i jejich fašistický podkoní, fašista Putler.

westly ( 13. května 2015 18:57 )

No, že nezačali s tím uctíváním třeba ve Finsku..., ale to se jim asi do krámu nehodilo, připomínat ničím nevyprovokovanou agresi SSSR z roku 1940 proti této severské zemi, která se vůči Sovětskému svazu provinila vlastně pouze tím, že měla hranice příliš blízko Petrohradu...

kajina ( 13. května 2015 18:06 )

Jsem moc ráda, že se jim podařilo dostat až do Berlína. Uctili památku svých otců a dědů a je jenom dobře, že slušní lidé po cele Evropě jim fandili.

steelheart ( 13. května 2015 17:26 )

přidali se k nim další motorkáři - to je jen dobře!

Zobrazit celou diskusi