Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující video policejní brutality: Imigranty házeli přes zátarasy

Autor: zr - 
12. května 2015
21:05

Zásah francouzské policie proti imigrantům překročil všechny meze. Důstojníci do lidí kopou, hrozí jim obušky a používají pepřové spreje. Brutalitu ale naštěstí tajně natočil náhodný svědek…

Nelegální přistěhovalci, kteří se snažili proniknout do přívěsů kamionů ve francouzském Calais, si zažili své. Zásah policie neznal mezí.

Proti imigrantům policie používá pepřové spreje a také hrubou sílu – od kopanců až po obušky. Lidé se snaží proniknout do nákladních aut, ale marně.

Vše je ale zachyceno na kameru. A tak svět spatřil policejní brutalitu v přímém přenosu. Skupina, která video pořídila, tvrdí, že pochází z 5. 5. 2015, tehdy Calais navštívil francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve.

Přestože je celá akce natočená jen z dálky, video přetéká naléhavostí. Policejní zásah je provázen slovy ministra, který říká: „Chceme, aby pochopili, že jim Francie nabízí ty nejlepší možnosti.“ Mluví samozřejmě o přistěhovalcích. Autor videa však oponuje, podle něj je právě každodenní policejní brutalita jedním z hlavních důvodů, proč se lidé snažili dostat do Británie.

Přestože momentálně žije v Calais přes 2000 imigrantů a policie dostává pravidelně rozkazy zahrnující zbourání jejich táborů, snaží se do Francie dostat další lidé ze zemí jako je Etiopie, Súdán, Afghánistán nebo Sýrie. Všichni podstupují „hru na kočku a myš“ s úřady a doufají, že se jim povede odcestovat dál do Británie. Tam by chtěli požádat o azyl.

Mluvčí Národní policie řekl, že bylo zahájeno vnitřní vyšetřování v souvislosti s pořízením videa v Calais.

datelobecny ( 13. května 2015 19:00 )

Mně už taky smázli několik zpráv. Multikulturní tchuráci. Kdo má čisté svědomí, tak ten se nebojí pravdy.

kukulin ( 13. května 2015 11:47 )

To novinářům a bruselákům nestačí cikáni, kteří se snaží začlenit několik set let a nejde jim to.

mandat ( 13. května 2015 08:42 )

Presne tak. POdporuji bandu,ktera prvazi lidi do Evropy.Meli by je poslat zpet.Urcite by to bylo levnejsi,nez je zivit do konce jejich zivota.Mnozi se jak mysi.100 lidi se do 5 let namnozi na milion.To asi poslancum nedochazi.

mandat ( 13. května 2015 08:38 )

Jsou to parazite, roznasi nemoce a navic jsou to fanatici.Dostanou azyl, dostavaji socialni podpory,mnozi se jak mysi a nakonec davaji vsude bomby ve jmenu Alaha.At si resi sve problemy u nich doma a ne v Evrope.

kapitan1 ( 13. května 2015 08:06 )

....co je na tom šokujícího??, jak by se chovali v opačném případě oni k nám. Vždyť i v přírodě si každé zvíře chrání své území. ... Nic nefotit a okamžitě - všemi způsoby poslat zpátky, než bude pozdě.

Zobrazit celou diskusi