Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Hokejový fanoušek ukradl z úřadu vlajku: Vrátil ji i s omluvným vínem

Autor: simao - 
9. května 2015
15:23

Čeští hokejisté jsou krůček od postupu do čtvrtfinále MS, palce jim drží lidé napříč republikou. Fanoušci přitom oblékají dresy, šály, malují či lepí si na obličeje trikolory a také vytahují české vlajky. Jeden z nich se však rozhodl "vypůjčit" si vlajku z úřední budovy a dopustil se trestného činu...

Kdo neskáče, není Čech! Česko žije hokejovým MS, pražská O2 arena je na zápasy národního týmu narvaná k prasknutí. Kdo by nechtěl vidět výběr v čele s Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem. Lidé však hojně sledují i televizní přenosy. Fandí se tak i po hospodách napříč republikou. A to často v dresech a s vlajkami, stejně jako na stadionu.

Ve Višňové na Znojemsku však řešili kuriózní případ. Při příležitosti státního svátku vyvěsili na 1. května na budovu místního úřadu státní vlajku. Jenže ta zmizela!

"Žádáme tímto neznámého fanouška našeho národního hokejového týmu, aby po skončení Mistrovství světa vrátil naši českou vlajku, kterou si zapůjčil z úřadu městyse ve státní svátek 1. května. Děkujeme," objevilo se na webu městysu a příspěvek putoval i na Facebook.

Ve Višňové se však dočkali. Vlajky i omluvy. "Vlajka vrácena. ´Neznámý´ fanoušek našeho národního hokejového týmu si již patrně pořídil vlajku svoji a naši nám vrátil. Přibaleno bylo poděkování za zapůjčení," objevila se pozitivní zpráva na oficiálním Facebooku Višňové dva dny po zveřejnění výzvy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi