Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Smutné výročí: Osm let od zmizení Maddie! Policisté mají další stopu

Autor: ČTK, lm - 
3. května 2015
19:43

Dnes je tomu přesně osm let ode dne, kdy za záhadných okolností zmizela tehdy tříletá Maddie McCann z hotelového pokoje na dovolené v Portugalsku. Policisté pátrání ale nevzdávají a momentálně se zaobírají sérií vloupaček, ke kterým v rezortu došlo.

Nejhledanější dítě světa, malá Maddie McCann, zmizela 3. května 2007 z hotelového pokoje v portugalském Praia da Luz, když byli její rodiče na večeři v blízké restauraci. Rodiče ji spolu se sourozenci uložili ke spánku v pronajatém apartmánu, ale po příchodu dceru již v posteli nenašli.

Portugalská policie původně označila za podezřelé dívčiny rodiče, žádná oficiální obvinění proti nim ale nevznesla a případ posléze odložila. Bývalý portugalský vyšetřovatel, který se zabýval zmizením Maddie, má podle rozsudku z minulého týdne rodičům zaplatit odškodné 500 000 eur (13,7 milionu Kč). Vyšetřovatel totiž ve své knize tvrdil, že Madeleine zemřela při nehodě a že rodiče to tajili. McCannovi jakákoliv obvinění vždy odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.

Díky mediální kampani se zmizením předloni začali Portugalci znovu zabývat, nezávislé vyšetřování vede i britská policie. Britští vyšetřovatelé momentálně hledají spojitost v sérii 28 podobných vloupaček, ke kterým došlo kolem roku 2007 v dovolenkovém rezortu Algarve. Minulý rok britští vyšetřovatelé pročesávali okolí hotelu, ale nic nenašli.

Rodiče Maddie celých osm let neúnavně usilují o vyšetření celého případu a neztrácejí naději, že bude jejich dcera nalezena živá. Přesto se netají tím, že i tragická zpráva o smrti děvčátka by pro ně byla lepší než současná nejistota.

teufel ( 30. července 2015 09:49 )

Co to meleš za blbosti? Co by z toho asi měli? Ale lidi prostě musí vždycky hledat sračky, protože senzace se nosí!

alenam ( 3. května 2015 22:39 )

Kolik už těch stop bylo? Bezpočet. Jeno rodičema placené oblbování na odvedení pozornosti od toho že Maddie mají na svědomí oni sami

Zobrazit celou diskusi