Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kanadský žertík vandalů: Zazdili dveře metra

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: haj, haj - 
30. dubna 2015
21:23

Německá policie hledá skupinu vtipálků, kteří se vloupali do depa hamburské městské dráhy S-Bahn a zcela zazdili vstup do jednoho z vagónů metra. Pachatelé způsobili škodu za 10 000 euro (v přepočtu kolem 270 000 Kč).

Vandalové zazdili dveře vlaku pomocí osmi řad bloků cementu, které propojili pěnou ve spreji. Zcela tak zablokovali vstup do jednoho z vagónů soupravy. Podle vyšetřovatelů se vše odehrálo v úterý dopoledne.

Nyní se policie snaží zjistit z nahrávek bezpečnostních kamer, kdo má bizarní šprým na svědomí. Vůbec ale není jasný motiv činu, pachatelé nezanechali žádný vzkaz, a tak se pravděpodobně jednalo jen o partu vtipálků.

„Byl jsem na cestě domů z práce, čekal jsem na metro jako obvykle. Když přijelo do stanice, všechno se zdálo být normální, dokud nezastavilo a dveře přímo přede mnou byly zabetonované,“ uvedl cestující Uwe Ebersbacher (43).

„Nikdo tomu nevěnoval pozornost, tak jsem si myslel, že je to nový prvek metra,“ dodal cestující. Protože většina cestujících měla zřejmě za to, že je vagon uzavřen schválně, souprava projela více než tucet zastávek, než byl kanadský žertík odhalen zaměstnanci metra na stanici Sternschanze.

Ondrej Sura ( 13. srpna 2019 23:30 )

Autor článku zřejmě zkušený řemeslník. Nikde nevidim žádné cementové tvarnice, nýbrž tvarnice typu itong. A nejsou lepene pěnou, ale lepidlem. Zřejmě špatný google preklad, nebo to psala lopata od klavesnice

djaba ( 1. května 2015 21:34 )

Dobrý nápad ,ale doprava materiálu a stavba jistě zabrala dost času .To je přístup k vozům metra tak jednoduchý ? Myslel jsem , že to bude lépe hlídáno .

animka ( 1. května 2015 07:21 )

Hezkýýý! Mám ráda kanadské žertíky!!

Zobrazit celou diskusi