Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bomba u mateřské školky v Brně: Policie zasahuje proti extremistům

Autor: ČTK - 
28. dubna 2015
11:35

Policie zasahuje na řadě míst Česka v rámci akce proti extremismu. V Brně našla velmi nebezpečný předmět, uvedla Česká televize. Jde o nástražný výbušný systém. Situací se zabývá Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a jeho pyrotechnici.

Policie dnes zasahuje na několika místech České republiky v rámci akce proti extremismu. V Brně – Králově Poli našla extrémně nebezpečný předmět. Informaci České televize potvrdil ČTK mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. Panelový dům leží přímo proti mateřské škole u zastávky ZŠ Herčíkova.

Podle informací ČTK policisté v jednom bytě panelového domu objevili nástražný výbušný systém. „Od rána provádíme úkony trestního řízení na několika místech České republiky, a to kvůli podezření na trestnou činnost související s extremismem,“ uvedl Hanták.

Předmět nalezený v Brně podle něj policejní technici vyhodnotili jako rizikový, a proto policie přijala „příslušná bezpečnostní opatření“. Jejich charakter nechtěl specifikovat s tím, že podávání informací si vyhradilo dozorující Městské státní zastupitelství v Praze.

Server Novinky.cz uvedl, že bylo zadrženo zhruba deset lidí. Okolí místa nálezu v Králově Poli policie uzavřela. Podle webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je kvůli mimořádné události od 10:00 uzavřena křižovatka Hečíkovy a Purkyňovy ulice.

 

anka ( 28. dubna 2015 22:35 )

co pijete

monsegur ( 28. dubna 2015 19:33 )

Už z počtu smazaných příspěvků je patrné, co si lidi o téhle fízlácké komedii myslí !  

tupka.jentakjen.. ( 28. dubna 2015 16:58 )

Zase vipatlaný moravácy

anka ( 28. dubna 2015 15:49 )

nejsem mafie, ani darebak ani podvodnik - ale jsem vdecna za svobodu a demokracii, ve ktere mohu zit. Neni to idealni system, ale je to zatim ten nejlepsi system, jaky jsme na svete meli.

jozefe ( 28. dubna 2015 15:41 )

Byla to hovězí konzerva a noviny stohu udělaly bombový útok.

Zobrazit celou diskusi