Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Američanka jela za levnou plastikou: Zemřela na operačním stole

Američanka jela za levnou plastikou: Zemřela na operačním stole (ilustrační foto)
Američanka jela za levnou plastikou: Zemřela na operačním stole (ilustrační foto)  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: ČTK - 
27. dubna 2015
09:24

Úřady v Dominikánské republice uzavřely kliniku plastické chirurgie, kde po liposukci zemřela třiadvacetiletá Američanka. V letošním roce jde už o čtvrté úmrtí ženy z USA po zákroku plastické chirurgie v Dominikánské republice, napsala dnes agentura AP. 

Kliniku podle státního žalobce vedl doktor Edgar Contreras, který byl vyšetřován v souvislosti se třemi dalšími případy profesního pochybení. Stoupající počet úmrtí na dominikánských klinikách už přiměl americké úřady, aby vydaly varování před „zkrášlovacími“ výpravami do této malé středoamerické země. 

Podle amerických středisek pro kontrolu a prevenci nemocí za loňský rok zaznamenaly nemocnice v pěti amerických státech nejméně 19 případů žen s vážnými mykobakteriálními infekcemi následujícími po kosmetických zákrocích provedených v Dominikánské republice – včetně liposukcí, modelace břicha či prsních implantátů. 

Mezi letošními oběťmi je i čtyřiadvacetiletá žena, která zemřela v únoru po komplikacích spojených s vyjmutím implantátů z hýždí. Její smrt způsobila embolie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi