Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

60 % policejních uchazečů jsou »mamánci«: Neprojdou psychotesty

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
27. dubna 2015
06:22

Jsou nevyzrálí. nesamostatní a závislí na rodičích, a tak neprojdou! Loni se k policii hlásilo skoro 5000 lidí, psychotesty ale úspěšně složilo jen 39 procent z nich. Ostatní jsou zkrátka mamánkové a tahle práce pro ně není.

Psychotesty zkoumají kromě inteligence také mentální stabilitu, odolnost proti stresu či logické myšlení. „Nemáme dostatek kvalitních uchazečů, proto je tak velký ‚odpad‘ na psychologických testech,“ řekl rozhlasu policejní odborář Milan Štěpánek. Testy by proto v žádném případě nezjednodušoval.

Podle psychologa z Policejního prezidia Vladimíra Vosky je často problém v tom, že uchazeči nejsou dostatečně mentálně vyzrálí. Úskalí u mladých mužů většinou nastává, když za sebou nemají vojnu. „Uchazeči, kteří za sebou základní vojenskou službu měli, tak se přece jenom zdálo, že byli v některých kritériích dál. Týká se to především samostatnosti, otužilosti, určité odolnosti,“ vysvětlil.

Se stejným problémem se často setkává i policejní ředitel Jihomoravského kraje Leoš Tržil. „V řadě případů jsou závislí i ve vyšším věku, například v 27 letech, na rodičích. Takovým příkladem bylo, když volala maminka, že syn nemůže přijít na pohovor, protože má angínu,“ poznamenal.

Psycholog Voska tak často radí mladých adeptům, kteří právě vyšli ze školy, aby se nejdříve zkusili osamostatnit a přišli znovu za dva roky. Právě po této době smí neúspěšní uchazeči podle současných pravidel psychotesty zopakovat.

jelinek1 ( 25. listopadu 2015 16:05 )

Možná by tam chtělo mít pár mamánků . Policii by to neškodilo místo příznivců skínů a neonacistů kterých tam je nadbytek,možná že by se nestávalo tolik kriminálních činů páchaných těmi co testy prošli co to je za testy že může vyrazit gang cca 10 příslušníků řešit domácí nasilý tím že násilníka rovnou potrestají skopáním do kulata rovnou na místě činu jak to naštěstí zdokumentovalo několik bezpečnostních kamer abych to upřesnil cca polovina bezdůvodně kopala druhá je chránila a nyní nechtějí vyšetřit kdo jen pomáhal a své kolegy chránil . Takže nakonec nikdo nebude snad ani souzen začínáme na tom být hůř než černoši v USA .

rynox ( 27. dubna 2015 13:41 )

stejně jsou to paka a nechce se jim normálně pracovat a ten jejich vejvyšší je od pohledu debil

prdyvrdy ( 27. dubna 2015 12:02 )

jen blbec nerozumí mluvenému slovu a psanému textu

tgbb. ( 27. dubna 2015 11:51 )

Zametl s ním proto, že mu stará dala ráno přes držku a on si potřeboval na někom bybít vztek. Proto vyvolal konflikt. Normální poliš v civilu by to řešil maximálně domluvou.

prdyvrdy ( 27. dubna 2015 10:34 )

tohle dělají z kluků mámy, ne chybějící otcové.

Zobrazit celou diskusi