Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda v Olomouci: Mrtvého důchodce našli, až když sousedům kapala krev ze stropu

Mrtvého seniora našli, až když sousedům kapala krev ze stropu (ilustrační foto)
Mrtvého seniora našli, až když sousedům kapala krev ze stropu (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, kru - 
20. dubna 2015
13:10

Hororové probuzení zažili včera obyvatelé bytu paneláku ve Werichově ulici v Olomouci. Ze stropu jim kapala krev. O patro výš totiž někdo zavraždil starého muže (†73). Neznámý pachatel jej napadl v noci ze soboty na neděli. Případ vyšetřují kriminalisté jako vraždu. Pachateli hrozí deset až 18 let vězení, řekla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Třiasedmdesátiletý muž bez známek života byl nalezen v bytě panelového domu v olomoucké části Nové Sady v neděli ráno. „Na místo přivolaní policisté zjistili, že muž zemřel násilnou smrtí. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že seniora fyzicky napadl neznámý pachatel v jeho bytě tento víkend v noci ze soboty na neděli,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle soudního lékaře byl senior zavražděn v noci ze soboty na neděli mezi jednadvacátou až druhou hodinou. „Zatím nelze říct nic bližšího. Zvažujeme víc variant motivu, ale předpokládáme, že by pachatel mohl být z okruhu lidí, které zavražděný znal,“ prozradil kriminalista, který na případu pracuje.

Policisty na hrůzný čin upozornili sousedé, kterým nad ránem začala kapat ze stropu na hlavy krev. Muž na následky vážných poranění podle policistů na místě zemřel. „Olomoučtí kriminalisté na případu stále intenzivně pracují, vyhodnocují stopy zajištěné na místě činu a prověřují veškeré informace a poznatky, které mají v tuto chvíli k dispozici. Byla nařízena soudní pitva zemřelého, která by měla stanovit přesnou příčinu a dobu úmrtí. Stanovili několik vyšetřovacích verzí, kterými se nyní zabývají,“ dodala Dolejšová. 

0707 ( 23. dubna 2015 09:35 )

Je opravdu hrozné jaké horory zažívají ubozí psi s vypatlanými lidmi. Psi ve sklepě k sobě přivázani řetězem? Hladoví, žízniví, týraní. Hrůza! Baba jedna hnusná senilní! Dobře ji tak, že už je po ní! Zasloužila si to, a sklidila si jen to, co zasela. Nikdo si nedokáže představit, čeho je schopen udělat, za cenu přežití Chudáci psi, snad se z baby jagy brzy vzpamatujou

datelobecny ( 21. dubna 2015 00:11 )

Ona totiž energie toho zavražděného tam může dál přebývat, a může i škodit. Znám takový byt. Brrr

dietr ( 20. dubna 2015 20:25 )

ten byt bude asi dlouho prázdný, já osobně bych tam nebydlel ani zadarmo

santikxauz ( 20. dubna 2015 16:31 )

Že by další chovankyně z nějakého ústavu?

franta43 ( 20. dubna 2015 15:17 )

zřejmě kvalitní stropy...

Zobrazit celou diskusi