Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brutální zákrok pardubického policisty už řeší inspekce: Mají nové informace

Policista v civilu srazil na zem muže, který přešel na červenou
 (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: dce - 
16. dubna 2015
19:10

Tvrdě jednoznačný názor na zákrok pardubického policisty proti muži, který přecházel na červenou, policisté už pomalu mění. Do celé věci vstoupil odbor vnitřní kontroly pardubické policie a také Generální inspekce bezpečnostních sborů. Díky médiím mají prý k dispozici nové informace!

Prapodivný a velmi brutální zásah policisty, který v Pardubicích povalil k zemi muže, který přecházel na červenou, šokoval celé Česko. Ale vyjádření nadřízené útočného policisty bylo snad ještě horší – zákrok byl oprávněný, co kdyby muže hledal Interpol. „Pak by měl policista problém, že nekonal tak, jak měl. V podobném případě by se proto náš člověk příště zachoval stejně,“ uvedla podle serveru iDNES.cz policejní mluvčí Eva Maturová.

Jenže teď vše řeší odbor vnitřní kontroly pardubické policie, a dokonce i Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Informace, které měla policie bezprostředně po zákroku, jsou v rozporu s tím, co se objevilo v médiích. Z tohoto důvodu se prošetřením případu zabývá odbor vnitřní kontroly,“ otočila náhle Maturová. 

Video Šel na červenou, policista v civilu ho za to sejmul! - ČTenář Blesku
Video se připravuje ...

Nové informace pocházejí od mnoha svědků, kteří se do médií ozvali. „Vstoupili na přechod skutečně až ve chvíli, kdy auta stála. A údajný policista na ně začal arogantně a povýšeně řvát. Ani já jsem nevěřil, že je to skutečný policista, ten se takhle přece nemůže chovat,“ prohlásil svědek Richard Horák.

Policista popsal situaci nadřízeným, ti ji vyhodnotili jako oprávněnou a dál věc neřešili. Jenže napadený muž podal trestní oznámení na krajské zastupitelství. „Podání s přílohami bude předloženo státnímu zástupci, který po jeho vyhodnocení přijme v rámci svých kompetencí potřebná opatření k jeho prověření,“ sdělil serveru iDNES.cz mluvčí krajského zastupitelství Pavel Bužga.

„Případem se budeme zabývat, dnešním dnem byla věc inspekci postoupena z Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

borjar ( 17. dubna 2015 16:58 )

Myslím , že jsem slušný člověk , dodržují zákony , nedelam prestupky . Chci žit svobodne . Nepotřebují ať mě nějaký magor v Passatu zastavuje , kontroluje a z jeho zvůle buzeruje .

bandour ( 17. dubna 2015 13:28 )

tady neměl komu předat několikrát velení

19.3.1977 ( 17. dubna 2015 12:16 )

Ze takhle nezakročily v brodu .....benga velice profesionální

petrkramnypresident ( 17. dubna 2015 10:37 )

Správně, a místo ztráty místa u policie půjde navíc do lochu, to by mu patřilo

tggb ( 17. dubna 2015 08:55 )

není to tak těžké tak například, že ty jsi hloupá k.okotí hlava poznám podle tvého nicku atd

Zobrazit celou diskusi