Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poláci se nezdají! V latríně se našel robertek z 18. století

V Polsku objevili penis ze dřeva a kůže z 18. století.
V Polsku objevili penis ze dřeva a kůže z 18. století.  (Autor: Oficiální zdroj: Úřad pro ochranu historických památek)
Autor: red - 
16. dubna 2015
09:37

A pak že to jsou puritáni! Archeologové v polském Gdaňsku učinili objev, který zase trochu otřese katolickými konvencemi sešněrovaným Polskem. V bývalé latríně našli sexuální pomůcku ve tvaru ztopořeného penisu z 18. století.

Účel předmětu je podle jeho podoby nezpochybnitelný. Předmět je dlouhý přes dvacet centimetrů, je vyroben z kůže a špičku má vytvarovanou ze dřeva.  „Je poměrně silný a velký. Kožený obal vyplňují štětiny. Vrcholek je dřevěný a byl zachován ve výborném stavu. Je pravděpodobné, že ho někdo upustil nebo hodil do záchodu,“ nechal se slyšet mluvčí z regionálního úřadu pro ochranu památek.

Podle něj musel být předmět velmi drahý. Po očištění tomu napovídá vysoká kvalita kůže, která byla použita na výrobu tohoto středověkého dilda. „Jestli do latríny spadl omylem, nebo do ní byl vhozen schválně, nevíme,“ dodal s tím, že archeologové dříve na místě našli staré meče, což je vedlo k domněnce, že na místě nálezu se kdysi nacházela škola šermu.

Sexuální hračky mají odvěkou historii. V Německu byl nedávno učiněn objev 28 tisíc let starého falusu, který je považován za nejstarší nalezený erotický předmět. Umělé penisy byly vyráběny z kamene, dřeva, kůže nebo dokonce velbloudího hnoje.

ruudazvostravy ( 16. dubna 2015 12:47 )

 Proše pana,toto jesť echt ko*kot polski zapjerdoleny.

santikxauz ( 16. dubna 2015 12:45 )

Už tehdy věděli,co jsou poláci zač.

Zobrazit celou diskusi