Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista v civilu na mě použil superchvat, říká muž, který přecházel na červenou

Policista v civilu srazil na zem muže, který přešel na červenou
Policista v civilu srazil na zem muže, který přešel na červenou  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: simao, jp - 
15. dubna 2015
19:15

Šli s kolegou na oběd, rozhodli se přejít na červenou. Pavla M. však zastavil policista v civilu. Po chvíli dohadování chtěl Pavel M. pokračovat dál. Policista ho však srazil na dlažební kostky. A dlouhé minuty držel na zemi… Blesk.cz přitom z tohoto incidentu má video! Podívejte se na něj.

„Šli jsme v Pardubicích s kamarádem po přechodu. Vstoupili jsme do silnice na červenou. Viděli jsme totiž, že auta už mají také červenou a že blikne co chvíli chodcům zelená. Za sebou jsme slyšeli, že na nás nějaký chlap křičí, jestli máme mozek,“ popsal situaci Blesk.cz napadený Pavel M.

Muž je zastavil, šlo o policistu v civilu. Pavlovi M. ukazoval i průkaz. Když však Pavel chtěl odejít, policista ho srazil na zem. „Do poslední chvíle jsem si opravdu myslel, že je to legrace. Dokud na mě nepoužil ten superchvat,“ dodal Blesk.cz napadený muž, který dostal od policisty ukázkovou „kravatu“.

Muž, kterého složil na zem policista v civilu, prý byl i na pohotovosti. Utrpěl však naštěstí jen drobné oděrky. Rozhodl se však podat trestní oznámení. Incident prošetřuje již i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

„Bylo mi z toho zle a trapně. Policista klečel na muži, který se dusil, a okolní lidé na něj volali, ať ho nechá alespoň nadechnout. Policista přitom vypadal spíš jak nějaký podvodník nebo bezdomovec,“ komentovala incident jedna ze svědkyň.

„Já jsem mu řekl, že nevěříme, že je od policie, protože policista nezdraví lidi: Máte mozek. A má uniformu,“ vysvětloval FTV Prima Pavel M., který měl pochyby o pravosti policistova průkazu.

Policista ho navíc pustil až ve chvíli, kdy se ho zastali kolemjdoucí, uvedla televize. „Měl asi oprávněný pocit, že nemůže dýchat. Protože měl podzimní kabát upnutý ke krku a ten klíč byl opravdu dost tvrdý. Bylo na něm vidět, i když se zvedl, že byl trochu přidušený,“ dodal FTV Prima svědek Branislav.

Video Šel na červenou, policista v civilu ho za to sejmul! - ČTenář Blesku
Video se připravuje ...

tgbb. ( 19. dubna 2015 20:12 )

Pomáhat a chránit. Chodec jdoucí na červenou a policista v civilu. Mohl to řešit domluvou. Mohl, jenže on potřeboval vyvolat konflikt jako ospravedlnění připravovaného brutálního napadení. Je vidět, že neřeší přestupek, on si přišel vybít agresivitu. Heslo "Pomáhat a chránit" je jen výsměch.

bandour ( 17. dubna 2015 07:00 )

joldh ( 17. dubna 2015 02:38 )

Tak pokud jednal policista zákonně, tak já jako uvědomělý občan mohu použít proti neukázněným chodcům násilí také!!! Vždyť bojuji za právo a pořádek.

jana95 ( 16. dubna 2015 10:11 )

 Chudák bezdůvodně napadený, ALE - vše si náležitě zdokumentoval, na kameru diktoval služební číslo, v kabátě se dusil a nemohl dýchat (přestože neustále diskutoval, i zpacifikovaný), hlasitě vykřikoval o policejní brutalitě, s oděrkami šel na pohotovost. Samozřejmě nepohrdl morální podporou přihlížejících důchodců a nezapomněl podat trestní oznámení - jo a to nejdůležitější, vyblil svůj otřesný psychický zážitek do Plesku. Malinko mi to připomnělo scénku z filmu Dědictví, aneb .... kde Bohúš vykřikoval něco ve smyslu - no toto! je toto možné ???

stokl.roman ( 15. dubna 2015 23:47 )

Údajný policajt = č.ů.rák!!!

Zobrazit celou diskusi