Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zabil jsem svého kamaráda, pláče patnáctiletý Patrik. Mikuláš zemřel při děsivé autonehodě

Autor: shp - 
14. dubna 2015
22:31

Leží v nemocnici, ale mnohem více než jizvy na těle ho tíží šrámy na duši. Patrik (15) ze slovenské Vaľkovne neustále pláče, třese se a vzlyká po svém kamarádovi Mikulášovi (†17). Toho zabil při autonehodě. Ve svém věku samozřejmě nemá řidičák.

Podle starosty obce a strýce Rudolfa Pokoša (46) už jeho synovec ví, že při havárii zahynul jeho kamarád. Nesmírně si to vyčítá a tvrdí, že už za volant nikdy nesedne.

Rudolf byl přitom jedním z prvních lidí, kteří na místo autonehody dorazili. „Okamžitě jsem volal záchranku a otce obou dětí. Nikdy nezapomenu na ten pohled, když Marián sbíral svého syna Mikiho z auta. Chlapec byl už bezvládný jako hadrová panenka,“ říká starosta.

Svého synovce už byl navštívit v nemocnici. Zeptal se ho na detaily tragické nehody. „Nic si však nepamatuje, neví, proč havarovali. Vzpomíná si jen na to, že vystoupil z vraku auta a někoho poprosil, aby Mikiho vytáhli ven. Poté odpadl a probral se až za několik hodin v nemocnici,“ říká Rudolf.

Patrik si smrt svého kamaráda neustále vyčítá. „Pláče, třese se a opakuje stále dokola: zabil jsem kamaráda, jak to vysvětlím jeho otci Mariánkovi?“ popsal strýc jeho zoufalá slova. Patrik s vozem vjel do protisměru, poté mimo vozovku a nakonec s ním naboural do stromu. Nebylo to poprvé, co usedl za volant.