Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čechy obral o 120 milionů: Podvodníka dopadli lovci lebek v Portugalsku

Českého podvodníka dopadli v Portugalsku. (ilustrační foto)
Českého podvodníka dopadli v Portugalsku. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
6. dubna 2015
22:11

Měl u sebe falešné doklady, utekl však „jen“ do Portugalska. Podvodníka, který řádil v Česku a lidi připravil při podvodech s prodejem nemovitostí o 120 milionů, dopadli na jihozápadě Evropy.

V Portugalsku byl dopaden podvodník, který připravil desítky lidí v Česku na zálohách na koupi nemovitostí zhruba o 120 milionů korun. V zahraničí se muž skrýval téměř deset let. Uvedla to dnes televize Nova.

V nepřítomnosti byl podvodník odsouzen českými soudy ke 13 letům vězení. Nyní devětatřicetiletý muž nabízel v minulosti lidem z Prahy a středních Čech zprostředkování koupě nových bytů a domů. „Vybral zálohy, peníze od zájemců. Nemovitosti ale následně nebyly prodány,“ řekl televizi Michael Weiss z odboru mezinárodní policejní spolupráce na policejním prezidiu.

Kromě toho si také dopadený muž půjčoval auta, která pak nevracel. V kauze padl v září roku 2009 rozsudek, ale to už byl pachatel v cizině. Podle Novy cestoval po celé Evropě. Weiss uvedl, že muž používal velké množství falešných dokladů. Jen při zadržení měl dopadený u sebe údajně falešné doklady tří různých států. „Už je ve výkonu trestu,“ dodal Weiss.

sores ( 13. května 2016 12:12 )

Vemte si, kdyby ti lovci lebek a vůbec policie neexistovali co by bylo za džungli ve světě. Člověk by musel chodit v brnění a nevycházet ven! Vrah a zloděj by byl bez zábran! Vůbec si to neumím představit co by to bylo za bordel.

vrahrychtar ( 7. dubna 2015 05:06 )

tak zrovna jsem s panem hovoril a tvrdi ze je nevinny...

ukava5 ( 6. dubna 2015 23:07 )

tgbb-já mu nepújčil,jenom to vím...pújčila mu tvoje máma,po třetím píchaní...říkal...

pgga ( 6. dubna 2015 22:46 )

tgbb. ( 6. dubna 2015 22:38 )

Nemáš mu půjčovat, blbe!

Zobrazit celou diskusi