Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sto kilo kokainu v pražském supermarketu: Hromadu drog spálí

Autor: kon, dce, mts - 
4. dubna 2015
17:25

Co se stane s kokainem z pražského supermarketu? Tuto otázku si položily už stovky lidí. Co vůbec policie běžně s nalezenými drogami dělá? Nebojte, není to jako v hloupých seriálech – drogy se často prostě spálí.

Neuvěřitelné množství kokainu prý bude zatím v tzv. režimovém skladu. Vzorky už putovaly na rozbor. Co ale bude s drogou dál? „Co s kokainem bude? Zatím nic, probíhá expertiza a pak dochází ke zničení. To má na starosti policie,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

„Bude se muset zlikvidovat. Máme na to speciální firmy, které drogy spálí,“ uvedla Barbora Kudláčková, mluvčí Národní protidrogové centrály, s tím, že přesné místo, kde se kokain zničí, se tají. „O jeho likvidaci ale musí ještě předtím rozhodnout soud,“ doplnila Kudláčková. 

Sto kilo kokainu se našlo ve středu v pražské pobočce supermarketu v Praze na Zbraslavi. Kokain byl pečlivě skrytý v bednách s banány, a to tak dobře, že na to nepřišla ani celní kontrola. Drogy našli až pracovníci obchodu, kteří vybalovali zboží na prodej.

pekaaaros ( 4. dubna 2015 23:56 )

to si dal někdo zbytečnou práci

stofan ( 4. dubna 2015 23:33 )

pri komine bude narvano

karolcenter ( 4. dubna 2015 18:58 )

100 kg našli v banánoch aj vo Francúzsku v jednom supermamrkete.

verka1 ( 4. dubna 2015 18:29 )

Teď si někdo přijde na hodně peněz! Budou to pálit policisté a oni už mají své odběratelé! To by museli spálit před telev. kamerou, aby to byla pravda! Kokain prodají na "černém trhu". To je ještě horší případ krádeže než jaká byla u Ratha

Zobrazit celou diskusi