Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trenérka nechala zastřelit 55 chrtů? Nehodili se na závody

V Austrálii našli 55 mrtvých chrtů
V Austrálii našli 55 mrtvých chrtů  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. dubna 2015
15:36

Pobouření v Austrálii vyvolal nález přinejmenším 55 psích těl pohozených v chráněné krajinné oblasti nedaleko Bundabergu na východním pobřeží. Policie prý v souvislosti s případem obvinila trenérku chrtů a jejího údajného komplice.

Nalezené pozůstatky závodních chrtů byly údajně v různém stadiu rozkladu, podle předběžného ohledání všechna zvířata podlehla střelným zraněním. Čtyřiašedesátiletá licencovaná trenérka a její jednasedmdesátiletý spolupracovník si dnes vyslechli obvinění z nelegálního držení zbraní.

Podle společnosti na ochranu zvířat RSPCA, která se na objevu podílela, nalezené pozůstatky patří s největší pravděpodobností mladým chrtům, kteří neměli závodní potenciál.

Chrtí závody jsou v Austrálii oblíbenou kratochvílí. V posledních měsících je ale postihla vlna kritiky poté, co televizní stanice ABC odvysílala dokument z jejich zákulisí. Ten mimo jiné poukázal na časté používání živých návnad – vačic, králíků a selat – při tréninku závodních psů, což je přitom v Austrálii už desítky let zakázané. V únoru na základě dokumentu odebraly úřady trenérskou licenci 36 lidem, šesti z nich doživotně.

antiall ( 2. dubna 2015 19:41 )

 V Austrálii nemají vietnamska bistra, tolik masa. .

naidka ( 2. dubna 2015 18:28 )

Kanibale. Už jsi vydal kuchařku?

naidka ( 2. dubna 2015 17:38 )

Byznys vládne světu. Zábava, sázky, peníze. Nic jiného tyto pokrytce nezajímá. Jen vydělat prachy, ale že za sebou nechávají spoušť, to už je nesere.

antikaprik ( 2. dubna 2015 16:22 )

A niekedy aj P.I.Č.A, ako je zrejmé.

andorea ( 2. dubna 2015 16:19 )

Chovat se takto ke zvířeti může jen hovado.

Zobrazit celou diskusi