Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Větrná kalamita v Česku: Vlaky stojí kvůli padlým stromům

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
1. dubna 2015
07:14

Ranní dopravu vlaků komplikují na mnoha místech stromy popadané při silném nočním větru. U Brantic na Opavsku brzy ráno vlak najel do spadlého stromu a vykolejil. Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové nebyl nikdo zraněn. Trať bude nejspíš do 10:00 mimo provoz a místo vlaků budou jezdit autobusy. Na Šumavě, ale také ve středních Čechách navíc přetrvávají problémy z úterý.

V noci na dnešek popadaly stromy zejména na koleje v Plzeňském kraji. Jde o tratě mezi Domažlicemi a Planou u Mariánských Lázní a Horažďovicemi a Domažlicemi. V Pardubickém kraji je zastaven provoz mezi Moravskou Třebovou a Dzbelem a ve Středočeském úsek mezi Kácovem a Ledečkem.

Kromě toho zůstaly mimo provoz některé tratě po úterním silném větru. V Jihočeském kraji je to trať mezi Rybníkem a Horním Dvořištěm a Českými Budějovicemi a Černým Křížem. Tam byly problémy i s náhradní autobusovou dopravou, protože ani silnice nebyly sjízdné. Jelikož vítr fouká dál, není podle Pistoriusové možné jasně říct, kdy bude trať v provozu.

Problémy přetrvávaly také v Královéhradeckém kraji na trati z Doudleb nad Orlicí do Rokytnice v Orlických horách. Dnes ráno tam byl ale provoz obnoven.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi