Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Česká »mentalistka« o Hance a Tonče: Co vyčetla z jejich tváře?

Autor: ljš - 
31. března 2015
18:44

Peklo, kterým prošly, se jim výrazně vepsalo do tváře. Obličeje dvou propuštěných Češek, Hanky a Tonči, řeknou možná víc než rozhovor, který ještě v šoku z toho, že se dostaly na svobodu, poskytly v Turecku. Deník Aha! proto oslovil specialistku na čtení z obličejů Elišku Landovskou.

Podle odbornice je z výrazu Hančina pravidelného, oválného obličeje dlouhodobě prožívaný stres pochopitelně na první pohled dobře viditelný. „Spodní ret je v polovině podélně rozdělený, což značí citové trauma a také velký nedostatek tekutin, který potvrzují i výrazné kruhy pod očima. Takové kruhy mluví o velmi těžkém, emocionálním a psychicky těžko zvládnutelném prožitku,“ myslí si Landovská.

Pro další informace srovnala Hančinu fotku se snímkem z doby před uvězněním. „Má špičatější bradu a to je neklamnou známkou větší průbojnosti a statečnosti tváří v tvář nebezpečí. Její oči vyjadřují směs radosti a údivu, jako když se vám podaří překonat smrtelné nebezpečí,“ popsala.

Výrazné kruhy pod očima má i druhá propuštěná, její kamarádka Tonča. „Bývají přímým důsledkem velmi nízkého příjmu tekutin. Takové kruhy svědčí o trvalém nevyspání a těžkém citovém traumatu stejně jako u Hanky. O téměř nesnesitelném emocionálním vypětí vypovídají rozpraskané rty,“ uvedla Landovská.

I v případě Antonie se podívala na to, jak dívka vypadala před dvěma lety. „Při srovnání s fotografiemi před únosem je na první pohled vidět, že oblast brady je širší, což vypovídá o posílení vůle a schopnosti prosadit se a přežít i v extrémních podmínkách,“ uzavřela.

miriam ( 1. dubna 2015 08:17 )

 Tak my už máme v Česku kromě ombudsmanky i mentalistku? No, to jsme tedy světoví A co na to televizní věštci, těch se ještě nikdo nezeptal? Možná by nám teď mohli říct datum, kdy byly dívky propuštěny na svobodu.... Ach jo, smutnej osud - dva roky teroristickýho lágru přežily, českej bulvár je dorazí...

kapka6 ( 1. dubna 2015 03:03 )

a přece jejich vzhled naznačuje i něco odlišného, sundali by ten ohos a onblekly by se jako u nás!

datelobecny ( 1. dubna 2015 00:17 )

Zelená, modrá, červená, víme moc dobře co to znamená...

vrahrychtar ( 31. března 2015 23:20 )

 ja jsem z tvare Tonicky vycetl ze v minulem zivote byla kun...iiihhaaaaaa

honza.mlha ( 31. března 2015 21:56 )

toto je vážnější -------------- Ještě než došlo k výkopu, byl na stadionu k vidění velmi emocionální moment. Povzbuzení se Čišovskému dostalo od slovenských a českých reprezentantů najednou. Po nástupu na trávník se seřadili a vyfotili za roztaženým transparentem. Svého kamaráda povzdbudili na dálku: „Čišo bojuj! Myslíme na teba, ty to zvládneš!“. Potleskem vyslal na dálku slovenskému obránci podporu i zaplněný stadion v Žilině. Vážný stav svého hráče přiznala v lednu i Viktoria Plzeň. Čím přesně zkušený obránce trpí, ale klub neřekl. „Marián logicky nechtěl své zdravotní obtíže zveřejňovat, nicméně ve světle výše popsaného požádal klub o krátké prohlášení. V posledních měsících se potýká s vážnou chorobou, která mu zabraňuje v návratu na hřiště,“ uvedl generální manažer Adolf Šádek. Podle informací Blesku postihla Čišovského Amyotrofická laterální skleróza. S tímto onemocněním, které napadá mozek a způsobuje ztrátu motorických buněk mozku a míchy ovládajících svalové pohyby, bojuje například expremiér Stanislav Gross. Čišovský nastoupil v dresu Plzně k poslednímu utkání 29. března 2014, poté ho vyřadilo ze hry zranění kolene. K těmto zdravotním potížím se později přidala zákeřná choroba.

Zobrazit celou diskusi