Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena masového vraha zůstala v léčebně: V Brodě jí hrozí msta, varuje šéf léčebny

Autor: simao, ČTK - 
31. března 2015
08:26

Vzala si muže, který se stal největším masovým vrahem Česka. Manželka Zdeňka K. Jarmila po střelbě v Uherském Brodě skončila na psychiatrii. V léčebně v Kroměříži se nyní její pobyt prodlužuje, podle šéfa léčebny Petra Možného jde však jen o odsouvání problému dál. Jenže co bude s paní Jarmilou po jejím návratu domů?

„To, co se stalo v Uherském Brodě, je bezprecedentní a jedinečný případ,“ upozorňuje v rozhovoru pro Aktuálně.cz šéf psychiatrické nemocnice Petr Možný. Manželku masového vraha z Brodu přitom soud nadále drží na psychiatrii, další prodlužování její hospitalizace by však bylo možné jen s jejím souhlasem...

Jenže vyvstává otázka, jak se okolí k vrahově ženě po jejím návratu do Brodu zachová. Již dříve šlo údajně o problematickou sousedku, která pořvávala na sousedy, a vztahy v okolí byly napjaté.

„Je samozřejmě legitimní klást si otázku, jak se budou chovat lidé v Uherském Brodě, pokud by se pacientka vrátila domů. A musím říci, že v tomto případě mám obavy z nepřátelských reakcí lidí. Jednou z chmurných možností je i rozčilený dav či útok na pacientku, pokud by se vrátila domů,“ uvedl Možný na Aktuálně.cz. „Když jste v nepřátelském prostředí, budí to nepřátelské reakce. A já mám obavy z eskalace takového nepřátelství,“ dodal.

Video Zásahovka vrazila do domu, kde se ukrývala manželka vraha! - Etienne Bláha, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Policie přitom dnes zveřejní výsledky interní kontroly, která prověřovala zásah při nedávné tragédii v Uherském Brodě. Policie čelila kritice kvůli tomu, že údajně proti střelci zasáhla příliš pozdě. Zásahem se souběžně zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Její vyšetřování podle vyjádření ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) z minulého týdne potrvá déle.

Výsledky by mohly být známé zhruba v řádu měsíců. Tragédie se stala 24. února v uherskobrodské restauraci Družba, kde třiašedesátiletý Zdeněk K. zastřelil osm lidí a pak i sebe. Bezpečnostní rada státu před týdnem projednala první detailnější analýzu události. Materiál obsahuje pět bodů, které se týkají komunikace s obcemi a kraji, přípravy krizových plánů, dosahu zásahových jednotek, výcviku a školení policistů nebo získávání zbrojních průkazů.

hofihofi ( 31. března 2015 10:08 )

Ta baba tam docela slusne radila a pravdepodobne z ni mu ruplo v kouli. Pujde to s ni, smytec.

lunatic ( 31. března 2015 09:52 )

Nepochopil jsem vůbec ,jaká msta by měla té paní hrozit?Střílel přeci prokazatelně manžel;jaká msta by měla hrozit těm příbuzným pilota Airbusu? Každý z nás přeci zodpovídá výlučně za své konání-jsou popotahováni např.příbuzní těch,kteří špatně vyjednali výstavbu tunelu Blanka ,Opencard,kteří způsobili,že nás okupovali Rusové ,atd. Dnešní doba je o osobní zodpovědnosti-rozhodnu se ... a konám ;samozřejmě,pobiju-li např.50lidí,tak mi hrozí doživotí - je třeba s tím takto počítat;lidově řečeno:"Zlobíš-budeš potrestán."

Zobrazit celou diskusi