Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Lubitz se léčil kvůli sebevražedným sklonům: Proč ho vůbec ještě nechali létat?

Autor: dce - 
30. března 2015
15:42

Kolem letu 4U9525 se otvírá stále více a více otázek. Proč vůbec Lubitz navedl letadlo k zemi, je jednou z nich. Mnohem více se jich ale ptá, jak mohli takového člověka nechat pilotovat letadlo?

Nyní vyšlo najevo, že se kopilot letadla Andreas Lubitz, který s největší pravděpodobností stojí za celou nehodou, před lety léčil kvůli sebevražedným tendencím. „Několik let před tím, než získal licenci k řízení letadla, se kopilot dlouze léčil v psychoterapeutickém zařízení kvůli vážným sebevražedným sklonům,“ uvedli vyšetřovatelé z Düsseldorfu. Jak takového člověka vůbec mohli pustit k řízení letadla?

Lubitz byl navíc více než dva týdny před nehodou poslán dvěma lékaři na neschopenku. A přesto chodil dál do práce. Doma u něj vyšetřovatelé našli také hromadu léků, mezi nimi i antidepresiva. Navštěvoval psychoterapeuta a neurologa. Trpěl problémy se zrakem, tak rozsáhlými, že je vůbec s podivem, že nedošlo k nehodě dříve.

Věděla letecká společnost, koho najímá? Podle všeho své problémy až tolik neskrýval – jeho bývalá přítelkyně o jeho depresích a lécích věděla, dokonce uvedla že je musel v poslední době vysadit, protože se často choval zcela nevypočitatelně.

Video Pilot masový vrah: Co se dělo, než záměrně poslal 150 lidí na smrt? - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

dfghjk ( 31. března 2015 12:27 )

... jak mohli takového člověka nechat pilotovat letadlo? No protože tě Blesku, který víš všechno na roky dopředu, zapomněli přizvat do komise, co o tom rozhodovala. Vole vymaštěnej!

stejne ( 30. března 2015 23:29 )

odtáhly...teda pokud máte frndy

stejne ( 30. března 2015 23:28 )

anka tys těch kydů napsala už dost, táhni odkud jsi přišla, co za náma imervére dolejzáš, kravská provokatérko, ty a pgga jste největší krávy pod sluncem. Odtáhli jste od nás, tak za námi nedolejzejte, mrchy špinavý.

cassye ( 30. března 2015 22:35 )

Delaji z toho spis senzaci nez katastrofu. Uz 4 dny vsechny sousedy tohole nemocneho pilota otravuji televize a reporteri z celeho sveta. Jinak klidna totalne zapadla ulice se razem promenila v centrum svetoveho deni. Je to neuveritelne, jak lidi tousi po senzacich.

lamonita ( 30. března 2015 21:40 )

pro hloupější a pomalejší...letadla jsou řízená v dnešní době ze země, naprogramovaná, pilot letadlo již téměř neřídí, jakýkoliv zásaj pilota který by byl mimo toto naprogramování pilot diskutuje se zemí. Pakliže by pilot chtěl toto udělat počítač to vyhodnotí jako chybu a opraví to ! Zajímavé že nereagujete na to že letadlo bylo roztříštěné na tisíce kousků a těla též. Vysvětlete to čekám ??? Vysvětlení je jen jedno ale stačí jenom použít mozek a nemusíte tu psát že Vám to musím ještě napsat

Zobrazit celou diskusi