Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odpůrci průjezdu vojenského konvoje Českem: Kasali se a pak nepřišli

Autor: ČTK, dce - 
30. března 2015
15:28

V neuvěřitelnou komedii se změnil protest proti průjezdu amerického konvoje Českem. Před brány ruzyňských kasáren totiž dorazilo maximálně dvacet lidí. Zmohli se jen na pár výkřiků a sprostých slov, když kolem projížděli vojáci.

Američtí vojáci, kteří dnes v rámci přesunu přes Českou republiku přijeli do kasáren v Praze-Ruzyni, jsou nadšení z přivítání v Česku. Velitel konvoje Tim Payment přivítání označil za překvapení. „Měli jsme neuvěřitelnou podporu všude, kde jsme zastavovali,“ uvedl. Zároveň ocenil i spolupráci s českou armádou. 

K otázce, zda vnímal i přítomnost odpůrců konvoje, odvětil, že jich během cesty viděl pouze pár. „Je dobře, že je Česko svobodnou zemí a že lidé mají právo mluvit stejně jako v Americe,“ podotkl. 

Jenže právě odpůrci jim s tou největší pravděpodobností přilákali tolik příznivců a zvědavců. Udělali svými veřejnými vystoupeními konvoji takovou reklamu, že si ho nikdo nemohl nechat ujít. Jenže jich samotných nakonec na velkou demonstraci v Praze přišla jen hrstka – ani ne dvacet lidí.

Video Hádka mezi odpůrci a příznivci amerického konvoje - Blesk TV
Video se připravuje ...

Voják Mike Weatherholt označil přivítání v Česku za fantastické. „Bylo úžasné a nemohlo být lepší,“ řekl novinářům. Ocenil i veteránská vozidla, se kterými je přijeli přivítat příznivci vojenské historie a americké armády. „Jsou ve výborném stavu,“ poznamenal. 

Po příjezdu do ruzyňských kasáren američtí vojáci svá vozidla dotankovali a zaparkovali na parkovišti. Večer budou mít volno. V kasárnách budou připraveny autobusy, které je v případě zájmu odvezou k metru, aby mohli navštívit hlavní město. 

1pravda ( 31. března 2015 12:37 )

Je to strasne, kam sme sa to dostali. Kto plati tieto media,za sirenie tejto spinavej vojenskej propagandy? Ludia , to naozaj chcete ist do vojny a obetovat zivoty a zivoty svojich blizkych, za americke hegemonisticke zaujmy? To by som neveril, kolko ludi sa necha tak lacno zmanipulovat. Ludia,zobudte sa! Neverim, ze vacsina ludi je tak hlupa,ze by si mysleli , ze nas americka armada chce chranit.Proti komu?Sak len oni vyvolavaju vojnove konflikty , po celom svete. Som presvedceny ,ze vacsina ludi ma este zdravy rozum a tuto propagandu siria len media, ktore uz davno nesluzia narodu. P.S. Na komenty trollov, nemienim reagovat.

Zobrazit celou diskusi