Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unesl manželce děti až do Ameriky: Díky novinářům už sedí v cele!

Autor: dce - 
27. března 2015
15:41

Trvalo to jen pár hodin. Od vypátrání hledaného Andreje G. v Panamě neuplynul ani den a tajná policie už ho zatkla. Před čtyřmi lety totiž i se svými dvěma dětmi odjel do Střední Ameriky – jenže bez manželčina vědomí a svolení. 

Když Andrejovi G. manželka navrhla rozvod, začalo jí doslova peklo na zemi. Muž jí začal vyhrožovat a odporné sliby nakonec splnil. V roce 2011 utekl i s oběma jejich dětmi Martinem (9) a Dominikou (7) přes půl světa do Střední Ameriky.

Zde se dokázal skrývat před tajnou policií i Interpolem. Novinářům slovenského Nového Času ale neunikl – po roce pátrání ho objevili a informace o jeho pobytu hned předali policii. Ta ve čtvrtek Andreje zatkla, když spolu s dětmi vyšel z domu v Panama City.

Záběry ze zatýkání Andreje G. a více fotek z místa najdete zde.

Neuvěřitelná akce trvala jen pár vteřin. Kolem paneláku, kde Andrej i s dětmi bydlel, stálo několik vozů tajné policie. Když muž vyšel ven, policisté za ním hned vyrazili. Po chvíli vyskočili z vozů a Andreje obklíčili.

„Akce panamské policie byla na vysoké úrovni. Okamžitě ho obklíčili. V rukou drželi fotografie dětí, aby si byli úplně jistí. Byli velmi slušní, aby děti nevylekali. Andrejovi G. dovolili rozloučit se s nimi a rozdělili je. On byl tak šokovaný, že pořádně nevěděl, co se děje,“ uvedl reportér Nového Času.

Do Panamy už se vydala i Martina G., maminka obou dětí. Martin a Dominika na ni čekají v sociálním centru. „Můj největší sen je, aby byly děti už doma,“ uvedla pro server Čas.sk Martina. 

abvydavatelstvi ( 28. března 2015 14:58 )

Já jsem také věřící... ale nelitam do kostela a nenechavam si vymyvat mozek nějakými pedofilnimi knězy ... většina z nich jsou farizei.... žijí jinak než kažou ... Co se týká te ženy.... tak ti kdo ji znají psali že trpí hysterickymi záchvaty a děti s ni nechtěly být .... že jim ublizovala.... Většinou se o ně staral otec .... od narození.... proto s nimi i utekl ... Matku nemají radi.. asi k ní jít nebudou chtít... ale budou muset...

illis ( 28. března 2015 12:11 )

berláči , jistě on je jejich táta ale ona je také jejich matka, tupče .

illis ( 28. března 2015 12:10 )

abvydavatelstvi Na Slovensku chodí celé rodiny do kostela, to je zcela normální a nikdo se tomu běžně nediví. Matka nemusí být žádná fanatička. A že se šla do kostela pomodlit? To je v pořádku, modlitba jí nejspíše pomáhala od doby kdy její manžel děti unesl.

illis ( 28. března 2015 12:08 )

pekna.potvora .

illis ( 28. března 2015 12:06 )

lesnismes Od kdy je Panama v USA .Jaké, že táta jim bude chybět a maminka jim nechyběla jsou to malé děti ve věku, kdy potřebují také maminku. Proč by měli s maminkou žít v díře. Hodně hloupý názor .

Zobrazit celou diskusi