Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Manžel jí utekl i s oběma dětmi do Panamy: Po letech je našli až novináři!

Autor: dce - 
26. března 2015
16:00

Když v roce 2011 zmizel Martině ze Slovenska manžel i s oběma dětmi, asi netušila, jak dlouho bude trvat, než je znovu uvidí. Zatím sice jen na fotkách, ale alespoň ví, že jsou její děti živé a zdravé. Ve Střední Americe, kam s nimi jejich otec Andrej uprchl. A nevypátral je Interpol, ale novináři ze slovenského Nového Času.

Dlouhé roky Martina G. pátrala po své rodině. Její manžel Andrej totiž vzal obě jejich děti Martina (9) a Dominiku (7) a prostě je unesl do Panamy ve Střední Americe. A vše očividně kvůli rozvodu, který mu Martina navrhla. „Nechtěla jsem si dlouho přiznat, že naše manželství nefunguje. Časem to dospělo do stavu, že jsem nesměla rozhodovat o sobě, o dětech, neměla jsem v rodině žádné slovo,“ uvedla Martina pro server cas.sk.

Když Andrejovi navrhla rozvod, začal jí vyhrožovat, že s dětmi odjede do zahraničí a ona už je nikdy neuvidí. A nakonec to opravdu udělal. Čtyři roky pátrali policisté a nakonec i Interpol po stopách její rodiny. A marně. Nakonec se zapojili i novináři ze slovenského Nového Času.

Rok trvalo, než dokázali zjistit, kde se muž nachází. A nebylo to nic jednoduchého, protože Martiny manžel se skrýval opravdu pečlivě – nevystupoval ani pod svým pravým jménem. Nakonec jeho i obě děti novináři našli – v daleké Panamě. 

Novináři ho dokonce i vyfotili, jak se pohybuje kolem svého domu a s dětmi jde do parku. Jeden z jeho sousedů vypověděl, že je to pomalu zázrak, Andrej totiž ven téměř nevychází. Celou situaci už řeší místní i slovenské úřady.

illis ( 26. března 2015 20:24 )

liskabystrouska Jak vůbec můžeš takhle myslet. Takové jednání otce je nejen z morálního hlediska přímo zrůdné . Děti potřebují matku a co je to za otce, když tak malé děti unese do světa. Skrývá se, ven moc nechodí. Z čeho žije? Jen doufej, že se tohle nestane Tvým blízkým .

Zobrazit celou diskusi