Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Astrolog o letecké havárii: Rozhoduje horoskop pilota i letadla

 (Autor: profimedia.cz)
Autor: Milan Gelnar - 
26. března 2015
14:46

Letecké katastrofy vždycky vyvolají velkou pozornost a vyrojí se mnoho hypotéz, proč k nim došlo. Mohou hvězdy předpovědět takovou tragédii? 

Mohou astrologové předpovídat podobné katastrofy?
Mohou, ale je to velmi obtížné. Jednak proto, že od doby, kdy astrologie vznikla do nedávné doby, letadla nebyla a astrologové tak nemohli po tisíce let, jak je to u jiných oblastí, sbírat poznatky a sestavovat pravidla, podle kterých by mohli postupovat.
Takže musím vycházet ze svých znalostí a obecných pravidel, na nichž stojí astrologie.

Vycházím nejdříve z toho, že všemu je nadřazeno současné postavení nebeských těles. To již několik let je velmi napjaté a všichni vidíme, jak se to odráží v ekonomické i společenské krizi lidstva, kterou nyní bezesporu procházíme.

V některých momentech je to pak ještě vyhrocenější, což se projevuje např. nyní, kdy se nachází Slunce (symbolizuje podstatu), Uran (symbolizuje náhlé změny destrukčního charakteru) a Mars (symbolizuje boj – také je symbolem pro boha války) se nachází v ohnivém, jednoznačném a akčním znamení Berana a to vše v převážně nesouladných aspektech vůči Plutu (symbolizuje smrt a moc). Už jen takovýto aspekt u astrologů vyvolává hluboké vrásky na čele a obavy z válečných konfliktů – viz můj článek pro Blesk z počátku roku „Hvězdy hrozí válkou!“.

Když se k tomu přidá silný nesouladný aspekt mezi Saturnem (symbolizuje těžkosti, omezení, zkoušky) a Neptunem (symbolizuje nejasnosti a zmatek), tak vidíme, že to tedy žádná selanka není. Ba naopak, přesně to odráží situaci, ve které žijeme, a kdykoli se cokoli z toho, co bylo zmíněno, může kdekoli stát.

Rozhoduje horoskop pilota, stroje, nebo pasažérů? 
Z mého pohledu astrologa, ve vztahu k letecké katastrofě je potřeba vědět, kdy bylo letadlo, kterého se to týká, poprvé uvedeno do provozu (poprvé se odlepilo od země). Tedy kdy poprvé vzlétlo. To je okamžik – musí být známá hodina, minuta i místo vzletu, pro který bude platit natální horoskop letadla. Tento horoskop, když se pak porovná s dobou, která nás zajímá – v tomto případě, kdy k neštěstí došlo. Zde by pak měly být vidět aspekty, které tuto nehodu naznačí. Takže postavení nebeských těles v době narození letadla je druhý nejdůležitější prvek. Ten je nadřazen lidem, kteří se nacházejí na palubě. I zde je ale nadřazenost těch, co stroj řídí, vůči těm, co se jen vezou.

Posledním a v podstatě nejméně důležitým prvkem v rámci zmíněné zásadní trojice prvků jsou lidé na palubě. Postavení nebeských těles v době, které nás zajímá – v tomto případě v době neštěstí, vůči jejich horoskopům, by se mělo projevit způsobem, které ono neštěstí naznačí.

Bohužel, co vím, tak se nikdo ničím takovým nezabýval. A vlastně ani si nedokážu představit, že by někdo zkoumal před startem letadla, kdy se „narodilo“ – tedy jeho natální horoskop, srovnával jej s časem, kdy poletí a podle toho vyvozoval, zda je riziko neštěstí, či ne.

Pokud by se vše zmíněné mělo zkoumat, pak by to už byla práce spíše vědecká a časově velmi náročná.

Pokud se to dělá, tak obvykle až zpětně vůči nějaké významné události. Tak jak to kdysi už kdosi zkoumal a dokazoval platnost fungování horoskopu na zkáze Titanicu. Stejně tak si nedokážu představit, že by se zkoumala data narození pilotů ve vztahu k letu, a když by to bylo v nesouladu, tak by se na start nepustili. O cestujících na palubě již vůbec nemluvím.

Cestovní horoskopy jen pro vyvolené
Jak jsem se např. dočetl v knize Joan Quigley: Co řekly hvězdy (vyšlo v roce 1992 v nakl. Melantrich jako překlad anglického originálu „What Does Joan Sey“, který vyšel v nakladatelství A Birch Lane Pess Book v roce 1990), tak autorka knihy – profesí astroložka, po dobu 7 let, kdy byl prezidentem USA Ronald Reagan, prostřednictvím Nancy Reaganové určovala nejen načasování všech tiskových konferencí, většiny poselství o stavu Unie, ale také starty a přistání prezidentova letadla Air Force One…

Milan Gelnar – profesionální astrolog ,www.astrosfera.cz

mak ( 26. března 2015 17:14 )

Světí se jen jednou, a funguje to o dost spolehlivěji, tedy.

mak ( 26. března 2015 17:13 )

Jasně, kdyby to fungovalo, tak to můžou dělat. Jen kecy a lži. Už Kepler dělal horoskopy jen proto, že potřeboval uživit početnou rodinu, a dělal je dost nerad. A jen lidem, které znal - proč asi Jenže to bylo před 400 lety, poznání a dostupnost informací dost jinde, a přestou se dnes najdou hloupí lidé, kteří tomu chtějí věřit....

kukuku ( 26. března 2015 16:50 )

A ještě zapomněl, že největší vliv má, jestli bylo letadlo postříkáno farářem svěcenou vodou v rámci pravidelně prováděného svěcení stroje.

Zobrazit celou diskusi