Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matfyzák, který toužil vraždit bezdomovce: Dostal od soudu sedmnáct let

Autor: dce, ČTK - 
24. března 2015
14:15

Loni v dubnu a červnu se pokusil zabít dva bezdomovce. To, co prohlásil u soudu, bylo ovšem několikanásobně děsivější, než kdokoliv asi čekal. Litoval, že dva bezbranné muže nezabil. Uvedl, že chtěl bezdomovce i mučit, a dodal, že na svobodě by vše zopakoval.

Obžaloba uvádí, že první útok spáchal Jan M. loni 12. dubna v pražské Libni zhruba v půl třetí ráno. Po příjezdu policejní hlídky, kterou sám přivolal, začal křičet, že má u sebe zbraň a že muž je jeho rukojmím. Nakonec na výzvu policistů nože odhodil, aniž muže zranil. Policisté Jana M. převezli do psychiatrické léčebny, tam ale lékaři konstatovali, že je příčetný.

Student pak 28. června znovu zaútočil, a to ve Vrchlického sadech, opět po předchozím vytipování oběti. V parku napadl spícího bezdomovce, a to jedním ze tří nožů, které si na místo donesl. Muži přeťal tepnu na předloktí.

Podle znalců netrpí žádnou duševní chorobou a za své činy je plně odpovědný. Možnost jeho opětovného začlenění do společnosti označili za takřka vyloučenou. Za dva pokusy o vraždy pražských bezdomovců dnes soud uložil vysokoškolskému studentovi Janu M. 17,5 roku vězení.  Rozsudek pražského městského soudu není pravomocný. Lze se proti němu odvolat. 

tochadda ( 24. března 2015 15:28 )

Za 17 neo klidně i méně let....vyleze nas*aný matematik z basy a půjde soudce(-dkyni) podřezat a já jim to budu přát, lidumilům...škoda že už nejsou uranové doly. aby poznal co je to práce

japos22 ( 24. března 2015 15:09 )

Příčetný snad ještě neznamená normální - nějak to nechápu

antiall ( 24. března 2015 14:50 )

 Matfyzaka označili znalci jako pricetneho, podle jeho názorů které prezentoval u soudu tak je to spíše na léčbu, má to celkem pomotané v te makovicce.

vosavopruz ( 24. března 2015 14:48 )

dostal strašně moc,měli ho poslat do léčebny

zauber ( 24. března 2015 14:40 )

Hlavně že Kájínkovi dali doživotí a nikdo neví za co.

Zobrazit celou diskusi