Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zraněný filharmonik: Řidiči bylo před nehodou špatně, sháněl ibalgin

Autor: ljš - 
23. března 2015
18:26

Žádná technická závada ani lidská chyba! Autobus České filharmonie v Rakousku havaroval zřejmě kvůli zdravotním problémům řidiče. Podle jednoho z hudebníků mu bylo nevolno už před jízdou.

„Řidič, který pro nás přijel z Prahy do Vídně, si už před odjezdem stěžoval, že mu není dobře. Někdo z managementu mu sháněl ibalgin. Zatím to nevíme, ale vypadá to, že se mu udělalo nějak hodně špatně,“ řekl MF DNES fagotista Ondřej Roskovec.

Tuto domněnku potvrdil policistům podle serveru Kurier.at sám řidič, než ho záchranáři odvezli do nemocnice. Přiznal, že se mu za volantem skutečně přitížilo.

Původně se přitom hovořilo o mikrospánku. Nehoda se totiž stala na zcela rovném a přehledném úseku u rakouské obce Mistelbach, po asi 45 minutách jízdy z Vídně, kde Česká filharmonie koncertovala.

Video Autobus českých filharmoniků havaroval: 13 zraněných! - čtenář Blesku
Video se připravuje ...

„Řidič najednou najel do středu silnice. Mysleli jsme, že předjíždí nějakého cyklistu, ale nikoho jsme neviděli. Pak zase najel napravo a to už bylo jasné, že něco není v pořádku. Autobus začal porážet patníky, chvilku takhle pendloval a pak najel na okraj silnice... Byl tam asi třímetrový sráz do pole a tam jsme spadli. Asi dvakrát jsme se přetočili a zůstali jsme ležet na boku,“ popsal dramatické okamžiky Roskovec, který se spolu s kolegy, kteří měli štěstí a utrpěli jen lehká a střední zranění, vrátil do Prahy už v neděli večer.

Kromě řidiče byli vážně zraněni ještě další dva hudebníci, ti dál zůstávají v rakouských nemocnicích. „Ale i ti by se v nejbližší době měli vrátit do Prahy. Jejich stav je podle našich informací stabilizovaný a v dohledné době budou převezeni do České republiky,“ uvedla mluvčí filharmonie Kateřina Motlová. V autobusu naštěstí cestovala jen malá část souboru, zbytek se přesunul z Vídně letadlem do Polska, kde pokračuje v turné.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi