Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ruský velvyslanec vyhrožuje Dánsku: Potopíme vaše lodě jadernými střelami

Ruský velvyslanec pohrozil jaderným útokem na dánské lodě
Ruský velvyslanec pohrozil jaderným útokem na dánské lodě  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
21. března 2015
17:35

Rusko by mohlo vyslat své jaderné střely proti dánským lodím, pokud se skandinávská země připojí k protiraketové obraně NATO. Toto prohlášení ruského velvyslance v Kodani dnes vyvolalo ostrou reakci dánské vlády. Ministr zahraničí označil diplomatova slova za překročení přípustných mezí.

„Nemyslím si, že by Dánové zcela chápali důsledky svého připojení k protiraketové obraně vedené USA. Pokud se tak stane, dánské lodě se stanou cíli pro ruské jaderné střely,“ řekl ruský ambasador Michail Vanin v dnešním rozhovoru s listem Jyllands-Posten. Podle něj hrozí, že se obě země stanou nepřáteli.

Šéf dánské diplomacie Martin Lidegaard prohlásil, že Vanin „překročil přípustné meze“, když dal najevo, že každý, kdo se v budoucnu připojí k obrannému systému bude terčem ruských střel.

Dánsko v srpnu souhlasilo, že se připojí k protiraketovému štítu aliance a poskytne aspoň jednu malou válečnou loď s dostatečně výkonným radarem. Protiraketový obranný systém, jehož pozemní základny mají být v Polsku a Rumunsku, Moskvu dlouhodobě silně dráždí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krakonos500... ( 24. března 2015 17:11 )

Ty a inteligent? Vzdyt jsi tady vsem pro smich! http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/politologove-usa-chte-ji-va-lku-a-necha-po-u-z-e-rusko-je -schopno-odvety.html

tgbb. ( 22. března 2015 23:36 )

Putin chce být pánem světa po Hitlerově vzoru.Putin již dříve prohlásil, že mu současné rozdělení světa nevyhovuje. Proto intenzivně hledá záminku pro rozpoutání světové jaderné války. Komunistické režimy jsou největším neštěstím lidstva a ohrožují celý život na zemi. Putinovi lízači kouli, kteří mají místo mozku jen lopatu hnoje, jako třeba krakonos500, poslušně papouškují levácké debiliny. Prostě svět nosí nejen nás, inteligenty, ale i lidský odpad, jako je krakonos500.

japos22 ( 22. března 2015 22:15 )

Jsi dost pomatený - jde jen o to, že Evropani nemají zájem o válku s Ruskem - a že lezeš na nějaké pos.rane diskuse? všichni si jen přejí, abys smrděl na západní polokouli a neopruzoval tu s prázdnou makovicí, té totiž nepomůže nic a můžeš se přesunout kam chceš

cipisek134 ( 22. března 2015 22:08 )

A pak je vše jasný. Zkrátka koho chleba jíš toho píseň zpívej. A jestli jsi si nevšiml, pervitine, tak dneska už to je moderní kapitalistické Ruska a ne CCCP. Tak si klidně hnij dál v tom hnUSA.

venxa ( 22. března 2015 19:41 )

Me se tady na zapadni polokouli zije velice dobre a hlavne neziji od vyplaty k vyplate za pos.rane ceske koruny jako ty. <<In God we trust>> je superior k vasemu << se Sovetskym Svazem na vecne cas>>. Have a nice day, asshole.

Zobrazit celou diskusi