Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příručka pro islamistické idioty: Návod pro evropské džihádisty aneb jak se dostat do Islámského státu

Autor: Petr Šour - 
22. března 2015
05:00

V Británii zabavili knížku, která okamžitě dostala přezdívku Příručka pro idioty. Vydal ji prý Islámský stát a popisuje v ní cestu, kterou se mají vydat evropští džihádisté, aby se bezpečně dostali do Sýrie.

A proč pro idioty? Protože v padesátistránkové brožuře, která je kromě jiného i ke stažení na internetu, ponechali její geniální tvůrci všechny důležité údaje, které měly zůstat skryty evropským bezpečnostním silám. Aby cesta rekrutů IS do Sýrie dopadla dobře, je v příručce Islámského státu popsán krok po kroku detailní seznam věcí, které musíte na cestě udělat. Mezi detaily, které měly být islamisty utajeny, jsou i adresy bezpečných domů, kde by mohli poutníci přenocovat, některá telefonní čísla na spojky a přesná mapa se stezkami, které vedou do Sýrie například z Turecka.

Manuál s názvem Hijrah čili Svatá cesta také obsahuje seznam věcí, které by si měli příznivci militantního islamismu na cestu zabalit. Nechybí mezi nimi dalekohled, dobíječka baterek a teplé spodní prádlo. V knížce se rovněž tvrdí, že v Turecku nebudou mít uprchlíci žádné problémy, protože tento sousední stát Sýrie se obává odvetných útoků ze strany IS.

První „oběti“ Svaté cesty?

Cestovaly některé ženy z Anglie podle příručky Islámského státu? Shamima Begum (15), Amira Abase (15) a Kadiza Sultana (16) v únoru zmizely z Británie a odjely k islamistům do Sýrie! Další džihádistka Jamila Henry (21) už tolik „štěstí“ neměla! Žena žila dva roky v hlavním městě islamistů Rakka, ale před Vánoci se vrátila do Británie. Když chtěla zpátky k řezníkům z IS (Islámský stát), úřady v Turecku ji zadržely a deportovaly zpět do Anglie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

turan ( 22. března 2015 16:05 )

Mne sa zdá že teba!

lesni.vila.semacek ( 22. března 2015 13:08 )

klone Honzy, jdete odlišit, tak marná je tvá msta

lesni.vila.semacek ( 22. března 2015 13:00 )

Je to takovej Kája.

lesni.vila.semacek ( 22. března 2015 13:00 )

lesni.vila.semacek ( 22. března 2015 12:59 )

Zrovna se o jednu snaží v přenosu Filip, to je ale kus debila

Zobrazit celou diskusi