
Cesta kuřete na tác v KFC: Vykrmit, omráčit, zabít, rozsekat… Za 35 dnů!

Jsou smažené kousky kuřete z KFC vaší oblíbenou lahůdkou? A přemýšleli jste někdy nad tím, jakou cestu absolvují, než se dostanou až na váš tác? Nový dokument stanice BBC „Miliardový obchod s kuřaty“ ukazuje pozadí jejich výroby.
Hlavní jsou čísla. V Británii odebírá KFC kuřata z tisícovky farem (na každé jich chovají desítky tisíc) a ročně je jich do fastfoodů dodáno 23 milionů! Každé kuřátko žije pouhých 35 dnů.
Pak putuje na porážku, kde ho automatická linka omráčí elektrickým proudem a uřízne mu hlavu (v Británii se k omráčení používá i plyn). Následuje rozsekání, balení a expedování do skladů, odkud maso směřuje do restaurace.
„Mají dobrý život,“ říká vedoucí farmář v dokumentu o svých zvířatech. No, záleží na úhlu pohledu. Opeřenci to tak nejspíš nevidí. Na ostrovech se přitom v KFC každou minutu prodá 400 kusů kuřete.
Jaký zákon myslíš? Lékař může použít jakýkoliv k užívání schválený lék i alternativní léčivo.