Úterý 21. března 2023
Svátek slaví Radek, zítra Leona
Oblačno 13°C

Cesta kuřete na tác v KFC: Vykrmit, omráčit, zabít, rozsekat… Za 35 dnů!

Autor: štš, shp - 
19. března 2015
05:29

Jsou smažené kousky kuřete z KFC vaší oblíbenou lahůdkou? A přemýšleli jste někdy nad tím, jakou cestu absolvují, než se dostanou až na váš tác? Nový dokument stanice BBC „Miliardový obchod s kuřaty“ ukazuje pozadí jejich výroby.

Hlavní jsou čísla. V Británii odebírá KFC kuřata z tisícovky farem (na každé jich chovají desítky tisíc) a ročně je jich do fastfoodů dodáno 23 milionů! Každé kuřátko žije pouhých 35 dnů.

Pak putuje na porážku, kde ho automatická linka omráčí elektrickým proudem a uřízne mu hlavu (v Británii se k omráčení používá i plyn). Následuje rozsekání, balení a expedování do skladů, odkud maso směřuje do restaurace.

Mají dobrý život,“ říká vedoucí farmář v dokumentu o svých zvířatech. No, záleží na úhlu pohledu. Opeřenci to tak nejspíš nevidí. Na ostrovech se přitom v KFC každou minutu prodá 400 kusů kuřete.

alenam ( 19. března 2015 15:24 )

Jaký zákon myslíš? Lékař může použít jakýkoliv k užívání schválený lék i alternativní léčivo.

jaromir123 ( 19. března 2015 14:36 )

Tak lékař může použít pouze to, co mu umožňuje zákon. A tam toho moc není.

jaromir123 ( 19. března 2015 14:35 )

Také tam mají kurzy jak dlouho lidé přežijí na kuřatech z KFC ?

alenam ( 19. března 2015 14:33 )

Smějí se jen neinformovaní hlupáci. Klasické léky nejsou tou jedinou alternativou a i kdyby byly, tak jejich vedlejší účinky nejsou zdaleka tak nebezpečné jako rakovina.

aronak ( 19. března 2015 12:57 )

Vodňanské kuře dovezené z Polska, zabelené v ČR?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa