Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Muž pašoval vlastní manželku! Převážel ji v obrovském kufru

(ilustrační foto) Francouz zkoušel do schengenského prostoru EU propašovat v obrovském kufru svou manželku ruské národnosti.
(ilustrační foto) Francouz zkoušel do schengenského prostoru EU propašovat v obrovském kufru svou manželku ruské národnosti.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: haj - 
15. března 2015
09:45

Kuriózní příhodu zažili polští celníci v mezinárodním vlaku z Moskvy do francouzského Nice. Francouz zkoušel do schengenského prostoru EU propašovat v obrovském kufru svou manželku ruské národnosti.

Během pasové kontroly v mezinárodním rychlíku na trase Moskva-Nice ve východopolském Terespole našli celníci v kufru Francouze schovanou ženu.  „Jeho nadměrné zavazadlo budilo podezření už na první pohled. Ani nás nepřekvapilo, že v něm byla schovaná mladá žena,“ uvedl mluvčí polských celníků v Terespolu Dariusz Sienicki v sobotu v TVN24.

Manželský pár zvolil tento netradiční způsob přepravy proto, aby se tak pokusili obejít polskou pasovou kontrolu. Žena totiž neměla dokumenty ke vstupu do zemí EU. Jenže plán nevyšel a po výslechu manželů následovalo obvinění z pokusu o nelegální přechod hranic. Oběma partnerům nyní hrozí až 3 roky ve vězení.

Nakonec se ukázalo, že pašování manželky v kufru bylo úplně zbytečné. Pokud je totiž podle předpisů Francouz občanem země EU, má jeho manželka rovněž právo na překročení hranic EU. „S něčím takovým, že manžel převáží svou ženu v zavazadle, i když nemusí, jsme se ještě nesetkali,“ dodal mluvčí Sienicki.

Zobrazit celou diskusi