Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marný boj o život turistky: Zabila ji velryba, která narazila do člunu!

Autor: ČTK, simao - 
13. března 2015
10:44

Vyrazila na dovolené v Mexiku na šnorchlování. Jenže při návratu do letoviska se její loď střetla s velrybou. Skákající plejtvákovec, jindy pro turisty atrakce, Jennifer (35) zabil. Její kolegové se jí marně snažili ve člunu zachránit život...

Pětatřicetiletá kanadská turistka Jennifer Karren podlehla zraněním, která utrpěla v Mexiku, když na vyhlídkovou loď dopadl vyskakující plejtvákovec šedý. Náraz velryby do lodi shodil ženu do vody. Kapitán lodi se střetu marně snažil vyhnout. Podle úřadu státního žalobce státu Baja California Sur ke střetu došlo asi půldruhého kilometru od pobřeží a turistického střediska Cabo San Lucas.

Jennifer zemřela po převozu do nemocnice. Pocházela z Calgary a pracovala v kanceláři společnosti, která poskytuje inženýrské a stavební poradenské služby, uvedly Global News.

K nehodě došlo v době, kdy se člun vracel ze šnorchlování. „Když byla loď v blízkosti hotelu Fiesta Americana, kapitán musel udělat náhlý manévr, aby zabránil střetu s velrybou, která se objevila přímo před člunem. Velryba zasáhla loď na jedné straně, dva cestující utrpěli zranění a další bohužel zemřela,“ citoval šéfa společnosti Cabo Adventure Felipeho Diez-Caneda Calgary Herald, který také identifikoval oběť nešťastné srážky.

Jedna ze dvou zraněných pak byla 45letá Američanka, která utrpěla poranění hlavy. Její stav je stabilizovaný. „Incidenty zahrnující velrybu? Ne, nikdy předtím jsme to neviděli,“ řekl Juan Antonio Carvajal, velitel hasičů z Cabo San Lucas. Mořská bioložka Anna Madrigal nezakrývala svůj smutek. Identifikovala velrybu, zároveň také upozornila na vzácnost podobných nehod. „Jenže nehody se mohou stát, jste na moři,“ dodala.

Laguny u mexického Kalifornského poloostrova jsou místem, kam každý rok připlouvají plejtvákovci šedí, aby se tu pářili a rodili mláďata. Na léto pak putují na sever do Arktidy v nejdelší migrační trase jakéhokoli savce na Zemi; je dlouhá zhruba 8000 kilometrů.

regio ( 13. března 2015 16:14 )

dietr ( 13. března 2015 15:10 )

Kdyby seděla doma u televize a sledovala schůzi v českém parlamentu tak maximálně zešediví

qwerty1805 ( 13. března 2015 14:59 )

děcka tahle diskuze jako jiný další kterých se učastníte je většinou vo tom jak se předvádíte a ne o diskuzi o tý ***ině co píšou

lunatic ( 13. března 2015 11:38 )

Pozůstalí,anebo i sám manžel by měli požádat CK o slevu,protože se poškozená již neúčastnila dalšího programu zájezdu .

naidka ( 13. března 2015 11:34 )

Nezabila ji velryba, zabila ji nešťastná náhoda a MOŽNÁ nešikovnost a blbost kapitána lodi, který o velrybách musel vědět. Nemají jim tam v době páření co lézt.

Zobrazit celou diskusi