Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Okrádala seniory v důchoďáku: Mladou pečovatelku odhalila fotopast!

Pečovatelka okrádala důchodce o úspory (ilustrační foto)
Pečovatelka okrádala důchodce o úspory (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
9. března 2015
10:20

Zneužívala toho, že věděla, kde se důchodci pohybují, kam zrovna vyrazili. Teprve 23letá pečovatelka v domově pro seniory v Českých Budějovicích chodila do vytipovaných bytů krást a přišla si na desítky tisíc! Odhalila ji však fotopast, kterou nalíčili příbuzní jednoho z klientů.

Pečovatelka z českobudějovického domova seniorů podle policie kradla od listopadu klientům peníze. Do bytů se dostávala rezervním klíčem. Ukradla tak téměř 70 000 korun. ČTK to dnes řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Třiadvacetiletá žena podle něj dobře věděla o pohybu seniorů. Když některý z nich odešel ze svého bytu, například nakoupit, využila jeho nepřítomnosti a odcizila mu hotovost. „K některému ze svých svěřenců se vrátila opakovaně, dokud mu finanční rezervy úplně nevyluxovala. Pracovala v rukavicích, aby nezanechala stopy,“ uvedl Matzner.

Ženu odhalila fotopast. Tu nastražili v bytě seniora jeho příbuzní. Policie následně ženu, která už v domově seniorů nepracuje, obvinili z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

carisima ( 14. července 2015 16:40 )

Zřejmě to byla jen troškařka, proto ji i přichytili. Myslím, že jsou i mazanější, šidí na dietách, na nákupech lélů, odeberou doklady, a vymámí úpisy. Máme špatné zkušenosti se zneužitím seniora s psdychickou poruchou.

hajne ( 9. března 2015 21:24 )

Zlodějce useknout ruku a pořádný lynč.

rada42 ( 9. března 2015 12:32 )

Za zlodějnu - kriminál - jinak to tu nepůjde - obyčejná zlodějská hyena...

Zobrazit celou diskusi