Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Syna jí zabila schizofrenička: Vzala nám jediné dítě! Měla by sedět, říká matka

Autor: čad, simao - 
2. března 2015
18:12

Přišla o syna Petra (†16), když na něj ve škole ve Žďáru zaútočila Barbora O. (26). Paní Vejvodová si myslí, že by vražedkyně měla skončit ve vězení. Jenže dalšímu pobytu za mřížemi se možná obviněná schizofrenička vyhne – odborníci potvrdili její nepříčetnost a z vazební věznice ji převezli do zdravotnického zařízení! Nespravedlnost, hlesla v rozhovoru zdrcená matka.

„Ze závěrů znaleckých zkoumání vyplývá, že pachatelka nebyla v době spáchání činu příčetná. Z tohoto důvodu bude vyšetřovací spis nyní předán dozorujícímu státnímu zástupci, který ve věci vydá rozhodnutí,“ informovala Blesk o posunu ve vyšetřování žďárského útoku mluvčí policie v Jihlavě Dana Čírtková.

Podle vyjádření policistů tak bude s největší pravděpodobností případ vraždy odložen! Schizofrenička Barbora O. opustila přitom v závěru minulého týdne brněnskou vazební věznici. „Žena byla převezena do zdravotnického zařízení. Více se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ dodala policejní mluvčí. Kam byla Barbora O. převezena, tak není známo.

Schizofrenička Barbora O. pobodala několik studentů ve žďárské střední škole loni 14. října. Petr Vejvoda zemřel, dvě studentky byly zraněny, další utrpěla psychický šok. Zranění utrpěl i zasahující policista. Útočnici policisté zneškodnili elektrickým paralyzérem.

Matka Petra Vejvody: Zabila nám jediné dítě!

Barbora O. neskončí s největší pravděpodobností ve vězení. Co vy jako matka na to?

„Myslím si, že to je nespravedlivé. To, co nám udělala je to nejhorší, co nám mohla udělat. Vzala nám jediné dítě, které nám strašně moc chybí a nikdo nám ho už nevrátí. Za to by jí patřil ten největší trest.“

Blesk: Podle vás by měla skončit ve vězení?

„Zabila! Ve vězení by měla skončit určitě!“

Blesk: Co říkáte na to, že lékaři tvrdí, že v době vraždy byla nepříčetná?

„Ten čin si důkladně naplánovala, měla to důkladně promyšlené několik týdnů, dalo by se říci i měsíc předem. To je taková nepříčetnost v uvozovkách!“

Blesk: Na Petra vzpomínáte?

„Pořád a budeme vzpomínat do konce života!“

Video Radka Vejvodová: Matka studenta Petra Vejvody, který zemřel při útoku ve škole ve Žďáru - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Video Mluvčí Policie ČR Kraje Vysočina Dana Čírtková o vyjádření znalců k útoku Barbory O. - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

13ka ( 30. ledna 2016 19:30 )

 Chudák kluk🌹. Chránil spolužačky před tou hnusnou 😤běsnící zrůdou. Holky budou mít trauma na celý život, máma s tátou budou plakat💦 do polštáře pod tíhou vzpomínek na své 💛jediné💛 dítě. A ten, kdo jí pustil, měl pár týdnů strach, že bude pranýřován veřejností. Odnesly to holky a odnesli to rodiče. Otázka schyzofreniků, kteří stabilizovaní opouští léčebny, je nedořešena. Nejsou evidovaní a pod kontrolou. Kdo na tom má největší vinu? Každý psychiatr by na toto měl vzpomenout před podepsáním propouštěcí zprávy.

fandimhokeji1 ( 4. dubna 2015 19:27 )

Ano, byla propuštěná jako svéprávná, tak ať jí neomlouvají. Hnusná vražedkyně to je.

fandimhokeji1 ( 4. dubna 2015 19:26 )

Souhlasím

fandimhokeji1 ( 4. dubna 2015 19:25 )

Viděl už někdo, že by normální člověk vraždil? Všichni vrazi a násilníci jsou nenormální. Takže je budeme omlouvat? Ne basu, trest smrti by zasloužila. Oko za oko. Ona si dokonce plánuje, kterou školu přepadne a tomu se říká nepříčetnost? Tedy já nikomu nikdy nic zlého nepřála, ale vůl, který tohle prohlásil by měl zažít stejné neštěstí a pak by mě zajímalo, jak by se k tomu vyjádřil.

illis ( 4. dubna 2015 14:29 )

Já bych se s ní nepárala a bez ohledu na schizofrenii zavřít, takhle to může udělat vždy. Nejhorší je, že nemoc omlouvá i vraždu a to by tak být nemělo, stát má společnost před těmito individui chránit a ne jim nahrávat Hnusná ženská . Pro jistotu bych zavřela i její mámu, za to, že si ji neohlídala, když je tedy tak nemocná. Chlapec přišel o život, když chránil jiné a vražedkyně si žije dál.

Zobrazit celou diskusi