Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vedl hotel Thermal ve Varech jen tři měsíce: Ředitel, kterého uvedl Babiš, končí!

Autor: ČTK - 
2. března 2015
01:32

Nový ředitel státního hotelu Thermal v Karlových Varech Klaus Pilz po třech měsících ve funkci skončí. Odchází do soukromého sektoru, uvedla ČT. Pilze přitom teprve nedávno uvedl do funkce ministr financí Andrej Babiš, který má v plánu hotelu Thermal prodat jeho termální bazén.

Během několika měsíců se ve vedení hotelu vystřídali čtyři lidé. Klaus Pilz byl v jeho čele od ledna, kdy ho do funkce uvedl Andrej Babiš (ANO). Ministerstvo financí si od Pilzova nástupu slibovalo zlepšení ekonomické situace hotelu. Pilz uvedl, že za dobu jeho působení se změnila organizační struktura a všechny parametry tak, že to hotelu „předurčuje úspěšnou budoucnost“. Podle mluvčího ministerstva financí se nyní bude rozhodovat o dalším postupu.

Odcházející ředitel Pilz by měl podle serveru iDNES.cz řídit několik hotelů rakouské firmy, bydlet by přitom mohl doma ve Vídni. Podle mluvčího ministerstva financí Radka Ležatky hotel dočasně povede výkonný ředitel Rudolf Mašata. „Z Thermalu odejdu koncem března. Myslím, že to lidé v Thermalu zvládnou i beze mne,“ řekl Pilz serveru iDNES.cz.

Pilz Thermal opouští v době, kdy se ministerstvo financí chystá vydražit pozemky nad hotelem s vyhlídkovou restaurací a bazénem, jehož provoz je ztrátový, připomněla ČT. Peníze z dražby mají být použité k další rekonstrukci objektu.

Andrej Babiš už před časem řekl, že by bylo lepší, kdyby stát hotel prodal. Později ale prohlásil, se s prodejem v současnosti nepočítá. Hotel sice podle výroční zprávy hospodařil v roce 2013 se ziskem 7,5 milionu korun, Babiš ale v lednu řekl, že hotel je podinvestovaný a tržní hospodářství do něj ještě nepřišlo.

Karlovarský hotel Thermal, jeden ze symbolů města, byl postaven v letech 1967 až 1976. Tehdy mu ustoupila původní secesní zástavba z 19. století. Hotel nabízí kromě lázeňských služeb rozsáhlé kongresové centrum, které je každoročně zázemím Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

sugarbitter ( 2. března 2015 12:22 )

někdo nezodpovědný prodal pramen Ida, který byl doporučovanou kojeneckou vodou. Kdo umožňuje takové kvalitní obchody ? myslím, že takový pramen je k nezaplacení.

pavucinka ( 2. března 2015 12:20 )

Občanovi je jedno,kdo se postará o lázně, ale chce aby fungovaly. Viděla jsem chátrající Kyselkuaněco takového se rovná nejhoršímu vandalství a je to jen poroto,že je špatná legislativa. Tak co v Parlamentu vážení vlastně děláte?

tgbg ( 2. března 2015 06:49 )

Státní hotel je ztrátový. To už nějak dobře známe z dob komunizmu v Česku. Komunisti postupně, ale velmi rychle dovedli všechny podniky do ztráty a natrvalo..

Zobrazit celou diskusi