Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kime, třes se: USA a Jižní Korea chystají vojenské manévry!

Autor: shp, ČTK - 
24. února 2015
08:01

Demonstrace síly, která stojí proti komunistickému režimu Kim Čong-una! Korea a Spojené státy oznámily, že každoroční společné korejsko-americké vojenské cvičení začne 2. března. Dá se předpokládat, že manévry opět vystupňují napětí ve vztazích se Severní Koreou. Jak zareaguje diktátor?

Komunistická KLDR Kim Čong-una nabídla moratorium na jaderné testy, pokud bude letošní cvičení zrušeno. Tento návrh ale Washington odmítl jako „jasnou hrozbu“, že Pchjongjang provede v pořadí už čtvrtou jadernou zkoušku.

Jižní Korea a USA trvají na tom, že jejich společné cvičení je obranné. Pchjongjang ale ve své tradičně vyhrocené rétorice označuje tyto manévry za „nácvik invaze“.

Společné manévry zahrnují dvě různá vojenská cvičení, která obě začnou 2. března. Key Resolve potrvá jen o něco málo déle než týden a půjde o převážně simulované počítačové cvičení.

Do osmitýdenního cvičení Foal Eagle se zapojí vzdušné, pozemní i námořní síly. Key Resolve skončí 13. března, Foal Eagle potrvá do 24. dubna.

arne127 ( 24. února 2015 10:23 )

Je vidět že jste paka v té vaši hlavě máte pusto kdyby jste přemýšlely chvíli tak byste na to přišli proč ale oslům jako jste vy se těžko něco vykládá.Když nenadáváte na Ameriku tak zase na Izrael a stále dokola melete jedno a to stejné

ivoadler ( 24. února 2015 10:20 )

Nechystají se USA a Jižní Korea napadnout Severní Koreu? 

75pedro ( 24. února 2015 09:05 )

Obama je malej pán. Jsou tam mnohem mocnější a McCain je jejich mluvčí. Kdyby ten se stal tenkrát prezidentem, tak by dnes měsíc neměl kolem čeho obíhat...

elssa... ( 24. února 2015 09:02 )

amerika si dala asi za ukol destabilizovat celý svět napřed islámské země, kde nám jejich magoři z ISIS už šlapou na paty, ukrajina aby byla odvedena pozornost na Rusko, a ted ještě Korea? Kruci toho ušatýho makaka nám byl taky čert dlužen svinák jeden

tetahb ( 24. února 2015 08:57 )

A nedají si pokoj, pořád budou provokovat!

Zobrazit celou diskusi