Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Kladensku vybuchla propanbutanová lahev v domě: Muž má popáleniny na 40 % těla!

Autor: shp - 
5. února 2015
20:39

Ohlušující výbuch, plameny, které vše začaly pohlcovat, a muž v bezprostředním ohrožení života. Tak to vypadalo na Kladensku v obci Bratronice, kde v jednom domku vybuchla propanbutanová lahev.

„Požár jsme měli nahlášen v obci Bratronice v 18:30. Na místě je celkem šest jednotek HZS Kladno a HZS Stochov a další dobrovolné jednotky. Celkem jde o deset cisteren,“ řekl Blesk.cz tiskový mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Hasiči z objektu vynesli propanbutanové lahve a zachránili z něj zraněného muže. Ve 20:15 jsme lokalizovali ohnisko požáru, nyní ho máme pod kontrolou,“ dodal Holomčík.

Muž, který byl v době výbuchu propanbutanové lahve uvnitř, utrpěl vážná zranění „Muž utrpěl popáleniny 2. stupně na 40 % těla a nacházel se v stavu akutního ohrožení života. Proto musel být napojen na umělou plicní ventilaci a uveden do umělého spánku,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Nyní už je v péči lékařů. „Následně byl letecky přepraven do vinohradské nemocnice,“ dodala Effenbergerová. Škody na domu ještě vyčísleny nejsou, ale pravděpodobně přesáhnou milion korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi