Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Táta hasič jel za maminkou do porodnice a mezitím... Malému Vašíčkovi vyhořel domov!

Autor: Kateřina Moravcová - 
2. února 2015
05:22

Hoří! Tato zpráva na mobilu by dobrovolného hasiče Václava Kůtu (30) nepřekvapila. Když ale zjistil, že je v plamenech jeho byt, zděsil se.

V pronajatém bytě mladého manželského páru v Mariánských Lázních bylo všechno uklizené a přichystané na příchod Vašíčka, který se narodil 22. ledna, z porodnice.

Tatínek Václav mu dokonce spolu s dědečkem vyrobil přebalovací pult a postýlku. Jenže cestou od ženy z nemocnice dostal na mobil SMS, že hoří. Jako hasič je zvyklý. Podle adresy ale zjistil, že v plamenech je jejich byt…

Do něj se krátce před příchodem Vašíčka z porodnice vkradli zloději. Věci, které neukradli, rozházeli a rozšlapali. Nakonec byt zapálili.

Nebyli pojištěni

„Nevěřil jsem svým očím. Myslel jsem, že se zhroutím. Byla to hrozná spoušť. Doufal jsem, že některé spotřebiče se budou dát zachránit a opravit, ale nefungují. Navíc jsme nebyli pojištění,“ vypráví Kůta.

Celková škoda je podle něj asi půl milionu korun. Rodina se do bytu v blízkosti mariánskolázeňské kolonády už asi nevrátí. „Teď bydlíme u mých rodičů. Pravděpodobně si ale budeme hledat nový podnájem,“ dodává Kůta. Případ začala řešit policie. Rodina doufá, že zloděje a žháře, kteří neměli slitování, najdou co nejdříve.

Blesková zpráva

Zloději byt zapálili zřejmě proto, aby zahladili stopy, a tak ztížili vyšetřování.

taknejakproc ( 2. února 2015 16:31 )

Krůta možná, ale pan Václav Kůta to byl určitě tento... ;-)

taknejakproc ( 2. února 2015 15:52 )

Škoda, že se už v článku nepíše, že pan Kůta byl dvakrát v podmínce za jízdu automobilu v opilosti. Z toho jednou naštěstí jel sám, když to vzal přímo do lesa a podruhé málem zabil svého kamaráda - kterého musel převážet vrtulník. Neříkám, že toto je správné, ale měl by se pan Kůta podívat i na sebe...

e.44 ( 2. února 2015 15:27 )

Havel byl neplodnej

jentakjen.voght ( 2. února 2015 15:15 )

Prej Klausovy

aronak ( 2. února 2015 11:37 )

Je nepochopitelné, že někdo má nepojištěný byt. Ale v tomto případě by stejně nic od pojišťovny nedostali, protože to udělali zloději. Kolegové udělají veřejnou sbírku a budou si moci koupit svůj byt nebo domek.

Zobrazit celou diskusi