Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zoufalé pokusy o přistání: Letadla bojovala s bočním větrem! Podívejte se

Děsivé pokusy o přistání
Děsivé pokusy o přistání  (Autor: YouTube.com)
Autor: zr - 
3. února 2015
21:05

Boční vítr o síle přes 80 km za hodinu si pohrává s letadly! Ta mizí v mlze a zase se objevují. Přistání se nepovedlo napoprvé. Při sledování tohoto videa tuhne krev v žilách. Společnost Flybe přesto tvrdí, že piloti jsou vyškoleni a zajistí bezpečí i v takových podmínkách.

Pasažéři, kteří letěli do Birminghamu, by si určitě raději vybrali jinou destinaci. Nikdo v letadlech si nemohl být jistý, jestli vše skončí dobře. Do letadel narážel vítr o síle víc než 80 kilometrů v hodině, hrál si s obřími stroji jako s pírky. Přistávací dráha byla v dešti sotva vidět.

Video ukazuje jedno z letadel, které se snaží přistát pod šíleným úhlem 45 stupňů, aby co nejvíce zmírnilo dopady bouře, přesto se to pilotům nepodaří a jsou odkázáni na druhý pokus, který byl úspěšný.

Mluvčí společnosti Flybe, které letadlo patří, řekl, že jejich piloti jsou vysoce kvalifikovaní a zvládají vzlétnout i přistát i za takového počasí. S tímto tvrzením souhlasí i mluvčí letiště, který prohlásil: „Stejně jako ostatní Britská letiště je i Birmingham občas vystaven náročným klimatickým podmínkám, ale i tak jsou piloti schopni přistát.“

linas ( 3. února 2015 21:52 )

Zófalé.... když už teda.

Zobrazit celou diskusi